lauantai 26. maaliskuuta 2011

Lukijoiden pyynnöstä

Kommenteissa pyydettiin parista asiasta lisää kuvia, joten tässä tulee. Takka ja hormi suoraan edestä:


Tässä vähän laajempi kuva. Tuo putki takan yläpuolella on ilmanvaihdon tuloilmaputki, joka toivottavasti levittää takasta nousevaa lämpöä entistä paremmin olohuoneeseen. Joku kysyi hormin väristä, hormi rapataan ja maalataan valkoiseksi. Tai sitten seinän värikseksi, eli aavistuksen ruskeaan taittava valkoinen.


Tässä sitten puolestaan ikkunasmyygiä. Ei tosin vielä valmiina, mutta tästä näkee tilanteen. Eli tuohon on leikattu kipsilevystä soirot. Nuo nyt sitten pitäisi tasoittaa, mutta aika nysväämistä se kyllä lienee. Joku rakennusurakoitsija olisi tehnyt nämä listoittamalla ja varmasti niin tulisi valmista helpommalla ja nopeammin, mutta olemme sitä mieltä että tasoittamalla tulee hienompi.


Kannattaisikohan tuohon laittaa metallivahvisteista kulmasaumanauhaa vai jotain muuta?

13 kommenttia:

 1. Onko kaikissa teri-taloissa nuo ikkunat noin syvällä.. eikö ne yleensä ole levyn tasalla jolloin riittää pelkät pintalistat.
  Laita ainakin joku saumanauha noihin sillä tuosta saumasta ne ensimmäisenä halkeilee.

  VastaaPoista
 2. Metallivahvisteinen saumanauha suojaa paremmin kulmaa,ilman muuta sitä. jos ei jotain parempaa ole keksitty..

  VastaaPoista
 3. Reppurepe: en tiedä kaikista Teri-taloista, kun tämä on ainoa mitä rakennan :-) Mutta kyllähän joku tuolla kommenteissa samaa sanoi omasta Teri-Talostaan.

  Hämärästi muistelen että asiasta olisi ollut jotain puhetta kauppaa hierottaessa ja että vaimo haaveili jo laittavansa tuikkuja ikkunalle tms.

  Sivusta seuraaja: näköjään on keksitty. Tai en tiedä onko parempaa, mutta ainakin Gyprociltaja Knauffilta löytyy metallisia, tasoitettavia kulmasuojalistoja:

  http://www.gyproc.fi/download.aspx?intFileID=1195&intLinkedFromObjectID=10272

  http://rakennusjarjestelmat.knauf.fi/mounting/m_partitions/boards/avslutningar.html

  Kysymys kai kuuluukin nyt että olisiko tasoittaminen helpompaa noilla kuin kulmasaumanauhalla?

  VastaaPoista
 4. Taitaa alkaa useammissakin puutaloissa olla toi tilanne kun seinävahvuus kasvaa ja kasvaa... Kivitaloissahan tuo on normia kun ikkuna pitää saada eristeen kohdalle keskelle harkkoa.

  Me nysvättiin noi smyykit ilmsn kulmslistoja, mutta kankaalla. Listata on hyviä, ja auttavat kyllä hyvin saamaan nuo suoraan, mutta jos tasotekerros jää kovin ohueksi, alkaa metalli "paistaa" aika helposti läpi. En ole kyllä levyseiniä hetkilleen tasotellu, mutta oleyan että kovin paksusti tohon ei tasotetta väkisin tarvi.

  Toinen konsti on se että ostaa rullan vahvikekangasta ja tekee siitä suikaleet jotka kääntää smyykiin ja seinälle. Sitten vielä vaikka viistopalat kulmiun. Ne voi esim liimata ennen tasotusta niin eivät oo tasottaessa tiellä. Suoruuden hoidettiin sitten metalliohjurilla tasotettaessa, mutta ammattilaiset vetänee käsivarallakin. Etuna tässä vs. Metalli on että kangas peittyy helpommin ja pitäsi kyllä sitoa kanssa aika hyvin.

  VastaaPoista
 5. Minä ainakin kyselin aiemmin noista smyygeistä. Meille siis on rakenteilla Teri-talon Matilda ja siinä on ikkunat juuri noin. Eli smyygit täytyy tehdä. Meillä isäntä suunnitteli tekevänsä ne listoista, pielilistat kun jokatapauksessa laitetaan, niin ei tarvitse miettiä tuota tasoitusta. Ylimääräistä näpertämistähän tuosta tulee...

  Tämä "ongelma" lienee sen lisäeristyksen myötä tullut, koska 2009 näkemässäni Terissä ikkunat olivat seinän tasassa.

  -myös Teri rakenteilla-

  VastaaPoista
 6. Useammallakin talotehtaalla on eristepaksuuksien kasvaessa ikkunat jääneet syvennykseen. Olen nähnyt noin olevan mm. Designtalossa. Meillä on Kannustalon paketissa levyn tasalla. Toki se on sitten ulkopuolelta syvemmällä, kun ikkunoita ei kuitenkaan ole tehty yhtään paksummiksi.

  Noista talotehtaiden erilaisista ratkaisuista eristeen paksuntamisen osalta oli joskus havainnekuvat lehdessä.Vaati seinän rakenteeseen muitakin muutoksia kuin vain paksumpaa villaa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kuvista! :) ei ollenkaan hullumman näköistä!

  VastaaPoista
 8. Heip -- hienoa ja siistiä tulee.
  Me ei olla jaksettu noin laittaa smyygejä, vaan ajateltiin ostaa valmiina -- tulee ihan huono omatunto!:)
  Tsemppiä raksalle!

  VastaaPoista
 9. Meillä on kaikissa ikkunareunoissa juurikin nuo metallivahvisteet. Ei ainakaan kulmat mene ruman näköiseksi tai hajoa niin helposti.

  VastaaPoista
 10. Tilda: mitä tarkoitit sillä että ostatte valmiina?

  VastaaPoista
 11. Huometa -- aamukahvilla;)

  Eli siis ostamme valmiina valkoiset smyygipuut -- peitelistat (listoitetaan). Olemme laiskoja;)

  T,tilda

  VastaaPoista
 12. Oma kokemukseni tuosta metallivahvisteisesta saumanauhasta on, että se on vaikeampi tasoittaa. Mutta toki siitä tulee kestävämpi.

  Meillä vastaavat tilanteet ratkaistiin myös listoituksilla, tasoitukset meillä tehneenä en vain olisi noita jaksanut alkaa nysväämään. Hienommat kyllä saatte, kun tasoitatte ne!

  VastaaPoista
 13. Finndomon tehtaan edustaja kertoi että ikkunat ovat syvennyksessä sen vuoksi jotta suurelementit/elementit voidaan pyöritellä "roboteilla" vaikka ikkunat ovat kiinni elementeissä, ilman että karmit menevät paskaksi.

  Me tehtiin noi listat itse maalatusta laudasta, vaikka Finndomolta tuli valmiit gyproc-soirot noihin mukana. Koin kuitenkin helpommaksi tehdä puusta noi jolloin valmiiksi käsitellyt listat pystyi vain naulaamaan paikoilleen.

  On mielenkiintoista nähdä lopputulos mimmoiset saatte noista aikaiseksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...