torstai 25. marraskuuta 2010

Vauhdilla mennään

Aloitetaanpa vaikka autotallista. Sitä on alettu tekemään tiiviksi jotta saadaan se lämmitettyä valua varten. Tänään aamulla tuulensuojalevyä oli menossa paikoilleen kovaa kyytiä. Yläpohjaan tarvitaan kohta puhallusvillaa, joten suositelkaapa joku edullinen toimittaja täältä läheltä, kiitos!

Kuten kuvasta näkyy, LVI-mies on saanut talliin öljynerotuskaivon ja viemäriputket asennettua. Ei kuulemma ollut ihan helppo juttu kaivaa tuota kaivoa jäätyneeseen sepeliin.


Sama mies on ehtinyt aloittaa ilmastointihommat talossakin. Arkkitehti suunnitteli tälle talon matalammalle puolelle sisäkaton joka ulkoseinästä (kuvassa vasemmalla) lähtien nousee ensin viistosti ja sitten kääntyy vaakaan. Näin tuonne ylös jää sopiva tila ilmanvaihtoputkille yms. (kuvassa oikealla ylhäällä).


Olisitko arvannut että talon rakennuksessa tarvitaan äänenvaimentimia ja narua? Lähikuvassa ilmanvaihdon äänenvaimentimet. Tuonne on jo asennettu se viimeinenkin viisi senttiä villaa. Villojen sitomiseen paikoilleen on kulunut varmaan kymmenen tuhatta kilometriä narua ja miljardi niittiä.


Olohuoneen puolella taloa on lattiassa jo ensimmäiset kymmenen senttiä styroksia. Tähän väliin laitetaan kylmävesiputket ja sitten lisää styroksia ennen lämminvesiputkia.


Tuulettuvan alapohjan luukku on tilattu Puukeskuksen kautta. Luukku itsessään on Duuri Oy:n mallistoa. Se kun pitää olla lämpöeristetty, sekä kaasutiivis radonin takia. Aiemmin mainitut lukot ja kahvat on myös tilattu, toimittajana Tuusulan Lukko Oy. Vesimittarin asennus pitää vielä tilata. Saa vihdoin vesilaitoskin tehdä jotain niiden tuhatlappusten eteen joita olemme sinne kiikuttaneet.

Työt ovat edenneet niin vauhdikkaasti ettemme ole itse ehtineet raksalle juurikaan edes siivoamaan. Viikonloppuna sitä lienee vähän tiedossa, mutta ennenkaikkea lumitöitä sinne on ihan pakko mennä tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...