keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Talopakettiosuus valmis

Talopakettitoimitus ja pystytys tarkastettiin tänään vastaavan työnjohtajamme Esan kanssa. Mitään kovin ihmeellistä ei löytynyt. Ulkoseinäpaneelia poistettiin muutamasta kohdasta, sillä niihin tulee kuitusementtilevyä joka ei sisälly toimitukseen. Ikkunapellitykset puuttuvat olohuoneen korkeista ikkunoista, sekä autotallin ylimmästä ikkunasta, mutta nuokin hoitunevat. Irtotavaratoimitusta ei käyty tarkemmin läpi, mutta pääovi, KHH:n ovi ja teknisen tilan ovi on saatu. Autotallin nosto-ovea ei, mutta se tullee suoraan tehtaalta, samoin kuin sisäovet. Ja onneksi vasta sitten myöhemmin sitten kun niitä tarvitaan.

Kuva vaihteeksi toisesta suunnasta:


Alun perin toimitussisältöön ei kuulu ulkoverhouspaneloinnin asennus puuttuviin kohtiin (elementtien saumat yms. kohdat joita ei voida tehdä ennen pystytystä). Hyvityksenä pienestä ongelmasta saimme Terin hoitamaan tuon loppuun asti. Tehdessään sitä pystyttäjät kiinnittivät myös seinän ja katon yhtymäkohtaan kuuluvat laudat, vaikkei se heille olisi kuulunut. He myös kiinnittivät edellisen pystytysporukan jäljiltä muutaman autotallista puuttuvan ulkoverhouslaudan yms. Ja saimme vielä suosituksen kattoturvatuotteiden ja rännien asentajasta. Suuret kiitokset siis erinomaisille pystyttäjille, Guylle ja Artolle!!

Kun elementtien suojaus ja työn laatu saivat vielä erityiskiitoksen vastaavalta työnjohtajalta, niin täytyy sanoa että myöhästymisestä huolimatta olemme erittäin tyytyväisiä että valitsimme talotoimittajaksemme Teri-Talot. Ja mainittakoon vielä varmuuden vuoksi että Teri ei valitettavasti sponsoroi tätä blogia :-)

Huomenna palaveerataan sitten vastaavan, timpurin, putkimiehen ja sähkömiehen kanssa. Tuumasimme vastavan kanssa alustavasti että seuraavaksi edetään talon yläpohjan eristämisen valmisteluilla, sekä autotallin ja terassien lattiavalun valmisteluilla. Näin siksi että saadaan talo lämmitettyä lattiavalua varten ja toisaalta päästäisiin käyttämään autotallia varastona, sekä valettua ulkona olevat osuudet ennen pakkasia.

Tom Allenilta saatiin lattialämmityssuunnitelma. Siinä on pientä säätöä jakotukin sijoituksessa KHH:n kaapistoon, mutta se täytynee tehdä vasta asennusvaiheessa työmaalla, kun voidaan ottaa mittoja ja pähkäillä. Pitää lisäksi miettiä kannattaako lattialämmitysputket laittaa myös terassin osuudelle. Nyt ne on sinne piirretty ja sisältyy urakkaan, mutta kun kesällä noita tiloja ei tarvitse lämmittää ja talvella se ei kannata, niin onko noista mitään hyötyä?

Täytyy ottaa myös yhteyttä keittiömyyjään ja kysellä tuleeko lattialämmityksen jakotukin sijoituksesta KHH:n kaapistoon ongelmia ja entä miten liesituulettimen hormi saadaan kiertämään kattopalkki ja mihin se kiinnitetään? Terassin lasiseinä/ovi pitäisi myös tilata pikapuolin.

Vastaava tilaa vielä runkokatselmuksen ja kun sekin on pidetty niin aika hyvällä mallilla ollaan.

2 kommenttia:

  1. Homma sen kun edistyy! Hieno juttu.

    Tom Allenilta siis maalämpöä?! (varmaan lukee jossain tuolla aiemmin, mutta arvailen siis näin melkein Porvoolaisena). Tuleeko sitten esim lattiaan vesikiertoista lämpöä vai mitä on suunnitteilla?

    VastaaPoista
  2. Juu, juuri näin. Tom Allenilta tulee maalämpöä vesikiertoisella lattialämmityksellä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...