tiistai 16. maaliskuuta 2010

Keittiö

Pitihän se sitten vääntää Plan3D:llä keittiötä, kun en malttanut odottaa suunnittelijoiden oikeita kuvia. Värit, materiaalit, ovimallit, vetimet, koneet ja kalusteet yms. ovat vain suuntaa antavia, kun tuossa ohjelmassa ei ihan kaikkea ole. Myös mitoitus on vähän sinnepäin. En nimittäin jaksanut lisätä sitä viime hetken muutosta (30 senttiä lisää keittiön leveyteen) tuohon 3D-malliin. Mutta idea käynee selväksi.

Tässä ensin muistin virkistämiseksi keittiön pohjakuva:

Tuosta jääkaapin vierestä jäänee pois tuo viistetty kohta. Sitten kuvat (klikkaamalla isommaksi):


Lattialle tullee tummanharmaata laattaa ja välitilaan joku laatta myös. Tuo musta juttu tuossa takan vieressä, baarituolin takana on viinikaappi joka avautuu olohuoneeseen päin. Saadaan edes jotenkin järkevästi hyödynnettyä tuo kolmas kulma.Takakulmiin tulee jo lemansit tms.


Yläkaapit ovat valkoiset ja alakaapit tummanruskeahkot. Ovet ovat suoria. Tasot Tulikiven Marron Imperial, paitsi kokonainen rosteritiskipöytä yhdellä isolla, uunipellin pesuun sopivalla altaalla. Induktioliesitaso. Myös koneet ovat rosteria (näyttää hassulta tuossa ohjelmassa). Keittiön ja terassin oven väliin tulee ruokapöytä. Kokki voi sitten tuossa kokatessaan myös seurustella vieraiden kanssa, eikä joudu yksin puurtamaan jossain kyökin perällä.

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! :) Ja toimivalta, kaikki on suhteellisen lähellä eli ns käden ulottuvilla. Välttyy turha juoksentelu ruokaa laittaessa!

  Saako kysyä missä menee muuten viemärin tuuletusputki? Meillä itsellä kävi pikku fiba niin, että tuli se unohdettua köökkisuunnittelussa niin ei mahtunutkaan Lemans enää toiseen nurkkaan. Joten ennen toimitusta jouduttiin ottamaan tavisnurkkakaappi.

  Lemans on muuten kyllä mielestäni hintansa väärti. Näppärästi tulee kattilat esille ja parin vuoden käyttökokemuksella ei ole alkanut mekanismi reistailla.

  t. pirttuhirmu

  VastaaPoista
 2. Hyvä pointti! Täytyy pitää tuo tuuletusputki mielessä, sillä LVI-suunnittelua ei ole vielä aloitettu.

  VastaaPoista
 3. Hyvin on kaikki saatu mahtumaan pieneen tilaan. LVI suunnittelu pitää muistaa kyllä kokoajan jo arkkitehtisuunnitteluvaiheessa, että jää riittävästi tilaa IV putkille. Meillä LVI-suunnittelija nappasi yläkerran vessasta 30x60 cm kolon käyttöönsä kun ei kaikki putket mahtunut jo tehtyyn varaukseen..

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä juu tosi toimivalta. Meillä on U-mallinen keittiö, johon oli jotenkin hankala saada kaikki tarpeeksi lähelle ja kuitenkin riitävän kauaksi toisistaan (että jäi laskutilaakin väliin) tuo jkaappi/liesi ja vesipiste. Mutta teillä näyttäisi erittäin toimivalta :). Bravo.

  Ja osa noista keittiömyyjistä on jotenkin naurettavan tärkeitä suunnitelmapiirrokistaan. Me tiputettiin heti ne keittiöfirmat pois, jotka ei antaneet kuvaa (edes sellaista fiiliskuvaa) kotiin. Mies ei ehdi niissä juosta joten ehto oli että voin suunnitelman myös kotona näyttää ja voimme yhdessä sitä pohtia illalla...ja aika monella se onnistui, mutta esim. keittiömaailmalla ei.

  VastaaPoista
 5. Suunnittelussa on ajateltu että IV-putkille jää reilusti tilaa nousevan pulpettikaton ja sisäkattojen väliin. Mutta hyvä tuokin on tosiaan pitää mielessä.

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen keittiö. Omamme näemme n. 4-5 viikon kuluttua. Sitten sen näkee oikeasti mitä on tullut suunniteltua :)

  Mutta kannattaa tosiaan uhrata aikaa suunnitteluun, niin välttyy niiltä ikäviltä yllätyksiltä sitten rakennusvaiheessa.

  Oma keittiömyyjämme oli äärimmäisen tarkka siitä, että liesituulettimen putket laitetaan oikeaan kohtaan (yleensä laitetaan liian eteen, jolloin käytön yhteydessä pää kopsuu siihen), vinkkinä vaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...