sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Opetus ja katto

Toisinaan sitä itsekin oikein hämmästyy omaa tyhmyyttään. Jos varttitunti aiemmin sovitaan että putkimies aloittaa viemärien teon seuraavalla viikolla, niin miksi ihmeessä ne typerät villapaalit pitää kasata saunaan, pesuhuoneeseen, vessaan, kodinhoitohuoneeseen ja tekniseen tilaan? Niinpä. Eli tänään eilen ja tänään siirrettiin noin kolmasosa villoista toiseen päähän taloa.


No, tästä sai hyvän opetuksen eikä varsinaista vahinkoa syntynyt, mutta kannattaisi siis vähän miettiä ennen kuin alkaa tekemään. Viisas pääsee vähemmällä vai miten se oli?

Yllä ja alla olevissa kuvissa näkyy myös kantavaa väliseinälinjaa, joka siis sisältyi Terin toimitukseen, sekä hieman katon rakennetta. Meillehän ei tullut kattoristikoita vaan tälläiset kattokannattimet. Luulisi olevan vähän helpompi villoittaa tuo, kun se on ihan suoraa lapetta koko katto, ei oikeastaan kulmia tai koloja missään.


Iloisempiakin uutisia on: meillä on katto! Perjantaina ei raksalla käyty, mutta lauantaina sinne mennessämme jo tielle näkyi että Ruukin ukot olivat käyneet:


Loppuaika menikin sitten siivoillessa tonttia eikä kaikkea edes saatu järjestykseen. Kattopeltien jämät ovat vielä setvimättä. Mietin että pitäisikö ne säästää jos joskus saisi grillikatoksen tms. aikaiseksi... Siivoamisesta puheen ollen, jos rakennatte tähän aikaan vuodesta savipellolle niin kumisaappaat ovat aika hyvä keksintö. Silti piti jämälaudoista väsätä "pitkospuut" kiertämään taloa kun savi tarttuu saappaisiin niin ettei meinaa jaksaa jalkaa nostaa kun vähän aikaa on talsinut. Tässä vaihteeksi kuva itäpuolelta:


Mitäs vielä.. kulmittain tien toiselle puolelle tuleva naapuri kävi tervehtimässä. Sielläkin aloitellaan kohtapuoliin. Modernin tyylistä taloa heillekin on tulossa. Onnea vaan projektiin sinnekin!

4 kommenttia:

 1. Oi,tuohan on jo melkein valmis, kun on jo katto päällä...!
  Juu, voisin kertoa tarinoita saven kanssa pärjäämisestä. Sanottakoon nyt vain se, että jos 2,5vee laskee savimäkeä alas ja kipeää samaa mäkeä ylös noin kolme-neljä kertaa, niin jo pelkästään saappaita saa pestä juuriharjan kanssa melkein vartin. ja kaks ja puoliveellä ei ole kovin isoja saappaita.

  Mutta tuon saven takia ollaan ajatettu pihaan ylimääräistä sepeliä, ettei tartte kuunnella rakennusmiesten kiukuttelua.

  VastaaPoista
 2. No mutta, eikös se niin menny, että tyhmästä päästää kärsii koko ruumis ;) Ei vaiskaan, kurja kömmähdys, mutta onneksi ei mitään vahinkoa päässyt sattumaan.

  Teillä on jo ihan valmiin näköinen koti, ainakin ulkopuolelta :)

  VastaaPoista
 3. Olen juuri löytänyt mielettömän hyvän blogisi ja sanon näin alkajaisiksi että kiitos tuosta erinomaisesta vinkkiosiosta! Miehellä ja minulla on suunnitelmissa rakentaa mutta vasta kolmisen nelisen vuoden kuluttua ja haluaisimme rakentaa oman talon koska tähän mennessä selailemamme talopaketit eivät oikein ole sitä mitä haemme. Minua rupesi kuitenkin kauhistuttamaan luettuani suuren määrän järkyttäviä kokemuksia joita ihmisillä näyttää olevan ympäri maata. Jostain on tietenkin aloitettava, joten olen kiitollinen näistä vuosista jolloin pystyy rauhassa kartoittamaan tilannetta. Tsemppiä teidän raksalle :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitoksista ja onnea projektiin!

  Muiden huonojen kokemuksien ei kannata antaa pelottaa liikaa, mutta niistä voi yrittää oppia. Kauhukertomuksia pitää myös katsella vähän suodattimen läpi, joskus syyt löytyvät kyllä ihan rakentajista itsestään, kun ei ole viitsitty selvittää asioita tai valvoa kunnolla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...