maanantai 19. huhtikuuta 2010

Talopakettitarjouksia, I

Rakentamistapaa miettiessämme päädyimme suurelementtitoimitukseen. Tarjouspyyntökierroksesta jätettiin siis heti alkuun pois pitkästä tavarasta tehtävät sekä pre-cut talopaketit. Tammikuussa lähetimme yhdelletoista talotehtaalle alustavat kyselyt koskien heidän mahdollisuuksiaan ja kiinnostusta toimittaa talopaketti omista piirustuksista.

Sami-talo ja Isokyrön talotehdas eivät reagoineet kyselyymme millään tavalla. Ylistaron talotehdas ilmoitti ensin olevansa kiinnostunut, mutta viikkoa myöhemmin tuli toinen viesti jossa kerrottiin etteivät he toimita taloja pääkaupunkiseudulle. Omatalo ja Jetta-talo ilmoittivat etteivät pysty tekemään tarjousta muokkaamatta piirustuksia niin paljon etteivät ne enää vastaisi alkuperäistä taloa lainkaan.

Tuon ensimmäisen yhteydenoton jälkeen yksi toimittaja oli innokas tekemään jo tarjouksenkin. Tapasimme edustajan ja saimme tarjouksenkin (siitä myöhemmin). Tämän tarjouksen perusteella teimme sähköpostitse varsinaiset tarjouspyynnöt muille talotehtaille.

Ylistaron talotehtaan ystävällisesti vihjeenä mainitsema Teema Talot ei vastannut sähköpostiin, joten soitin perään. Edustaja kertoi nähneensä pyyntömme, mutta ei ollut siihen reagoinut. Lupasi tutustua tarjouspyyntöömme uudelleen ja palata asiaan. Ei palannut.

Puutalokymppi oli vielä alustavan kyselyn aikaan tammikuussa innokas tekemään tarjouksen. Maaliskuussa lähettämäämme tarjouspyyntöön vastausta ei sitten tullutkaan. Soittaessani edustaja valitteli kiirettä ja pyysi lähettämään pyynnön uudelleen. Näimme edustajan myös messuilla ja lupauksista huolimatta tarjousta ei ole tullut.

Matkan varrella tuli vastaan muutama muukin kiinnostava talotoimittaja joille lähetimme tarjouspyynnön. Baltia-Talopaketit lupasi kuukausi sitten tehdä tarjouksen. Eipä ole näkynyt.

Aiemman blogi-kirjoituksen kommenteissa joku hehkutti Jukka-Taloja. Olimme joskus jo ennen tämän projektin alkua kysyneet eräältä Jukka-myyjältä heidän kiinnostustaan tehdä tarjous omista piirustuksista ja vastaus oli ei. Lisäksi meille oli jäänyt (väärä) mielikuva siitä että Jukka-Talot tekevät vain pienelementtejä. No, tästä kaikesta viisastuneena ja blogikommentoijan innostamana lähetimme tarjouspyynnön myös Jukka-Taloille. Edustaja kertoi ettei Jukka-Talo oikein taivu piirustuksiimme, mutta lupasi olla yhteydessä vastaavaan työnjohtajaamme mahdollisista muutoksista. Hän näkyi myös edustavan Jokeri-taloja, joten kysyin taipuisiko se paremmin suunnitelmiimme. Ei ole hänestäkään kuulunut sen koommin.

Kyllähän sitä talon ostaisi, jos se suostuttaisiin myymään... No, onneksi oikeita tarjouksiakin on tullut. Niistä myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Sama se noissa kivitaloissa on, että tarjouksia lupailtiin ja lopuksi ei edes vastattu yhteydenottopyyntöihin. Toisaalta jos ko. tapauksessa Lujataloja ei homma kiinnosta niin tuskin olisi ylipäätään hyvää työnjälkeäkään tullut jos diili olisi heidän kanssaan tehty. Meidän projektissa Lammin palvelu oli niin hyvää, että muuta firmaa ei olisi edes enää harkittu vaikka olisivat ryömien tulleet pyytämään anteeksi rikottuja lupauksiaan.

    Toukokuussa aloitetaan maanrakennustöillä.

    VastaaPoista
  2. Viime vuoden heinä-elokuussa kun tarjouksia haimme sain kyllä kivitalotoimittajilta tosi hyvin vastauksia ja tarjouksia. Tarjouksen pyysin kuudelta, ja viisi sain. Ei yllättänyt yhtään, ettei Jämerä tarjonnut kun julkisivu tiilestä ei oikein taida siporex harkon kanssa sopia, tai sitten tulee tosi paksu seinä... Voi toki olla, että silloin oli hiljaisempaa ja myyjillä enemmän aikaa, tiedä häntä. Ja hyvää palveluakin sain. Ainoastaan yhdestä myyjästä jäi negatiivinen vaikutulema (Maxit/Basso talot).

    Noista voi lukea lisää oman blogin vanhoisa kirjoituksista :) http://tvarjola.blogspot.com/2009/08/runkorakenteen-valinta.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...