torstai 8. huhtikuuta 2010

Keittiö vielä kerran

Kuten tuli luvattua, tässä Puustellin erinomaisen keittiösuunnittelija Jani Luukkosen meille tekemä mainio keittiösuunnitelma kuvina. (Klikkaa kuvat isommaksi)


Ruokailutilan suunnasta (kuva Puustellin / Jani Luukkosen luvalla)

Etukulma saadaan hyödynnettyä edes jotenkin järkevästi laittamalla siihen ruokailutilaan päin avautuva viinikaappi (ei sisälly tarjoukseen). Taso tulee parikymmentä senttiä alakaappien yli ja tarkoitus on hankkia tuohon muutama baarijakkara, jolloin tuo toimii myös aamiaispisteenä tms. Takakulmissa on molemmilla puolilla LeMans-mekanismi.


Kuva: Tulikivi

Taso näyttää noissa keittiökuvissa mustalta, mutta on oikeasti yllä oleva Tulikiven Marron Imperial. Tämäkään kuva ei näytä ihan sellaiselta kuin se on luonnossa. Se on sellainen jännä punertavan ruskean ja harmaan mustan sekoitus. Hieno ja sopii kuin nenä päähän alakaappien värien kanssa. Tummissa kaapinovissa on rosterilistat reunoissa, laatikostoissa samaten.

Ruokailutilan suuntaan (kuva Puustellin / Jani Luukkosen luvalla)

Välitilan pintamateriaali on vielä hakusessa vaikka kuvassa on valkoinen kaakeli. Olemme vähän miettineet jotain vaaleaa maitolasia. Lasi ei ainakaan likaantuisi niin kuin kaakeleiden saumat.

Jani suunnitteli keittiöön useita käteviä pikku yksityiskohtia. Tässä pari esimerkkiä: emme halunneet vetimettömiä laatikoita ja ovia sormenjälkiongelman takia. Siitä syystä vetimet ovat upotettuja, jolloin ne eivät tartu vaatteisiin eikä niihin kolhi itseään. Roskiskaappi on altaan oikealla puolella ylhäällä heti tason alla, jolloin sinne on helppo siivota roskat tiskipöydältä ja liedeltä. Tiskipöydän allas on niin iso, että siinä mahtuu pesemään uunipellin. Takaosassa on kuitenkin pieni valutuskaukalo. Mikron ja uunin välissä on ulosvedettävä taso, joka toimii laskutilana mikroa ja jääkaappia käytettäessä. Uunissa on ulosliukuvat kiskot, jolloin ulosvedetty uunipelti ei putoa niin helposti vahingossa. Hanassa on ulosvedettävä suihkupää. Lieden alla on leveä laatikosto, jonne saa kauhat ja vispilät, sekä mausteet. Oikealla kapea ulosvedettävä kaappi, johon mahtuu pystyyn öljypullot yms.

6 kommenttia:

 1. Jos kivitasot tuntuvat kalliilta niin tästä firmasta on monella hyviä kokemuksia. http://www.diapol.fi/index.php

  Mikään pakkohan ei ole ottaa kaikkea samasta firmasta. Meillä on myös keittiöiden kilpailutus kesken, Keittiömaailma, Domus, Gatto jne. Kvikkikin pitäisi ehkä tsekata....

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää. Taisi olla Grohen hana kuvissa. Meillä oli Grohen tuonnäköinen hana ulosvedettävällä suihkulla jo edellisessä keittiössä ja uuteen tulee myös. On ihan ehdottoman kätevä ja lisäksi hyvännäköinen hana. :)

  VastaaPoista
 3. Hienot suunnitelmat ja hyviä pointteja. :) Lemans on hyvä! Tykkään siitä tosi paljon!

  Kehottaisin vielä miettimään roskikaappiasiaa. Siis ymmärsinkö, että vain tuo yksi (50cm leveä) laatikko olisi tulossa roskiskäyttöön? Meillä on metrin levyinen ulosvedettävä laatikosto ja se on ihan täynnä erilaisia roskiksia. Meillä on siis sekajäte, bio, lasit, metallit, pahvit ja energia sekä palautuspullot/-tölkit. Nämä kaikki pitää mahtua ja lisäksi paikka jossa roskapusseja yms säilytellään ja yhtään pienempi tila ei olisi kyllä saanut olla. Usein kun näkee roskikaappeja ja mekanismeja noissa on ehkä 2-3 roskista mutta kun alkaa miettimään, niin lajiteltavaa onkin aika paljon... Vielä meilläkin voisi kehittää niin, että saisi kierrätyspaperitkin samaan mestaan, mutta ne ei kyllä enää mahdu. :D Itse en siis tykkää, että niitä kierrätyslasipurkkeja, panttipulloja yms. kerätään jonnekin varaston perukoille ja siinä saa viedä sinne kerran vuodessa koko auton peräkontillisen vaan me viedään säännöllisesti muutaman kerran kuussa eikä pääse kertymään.

  t. vakkarilukija :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Hyvä pointti tuo lajittelujätteen määrän ja laadun huomioiminen. Ajattelimme niin, että tuo 50 cm pöytätason korkeudelle aukeava roskis olisi vain bio- ja sekajätteelle ja sen alla oleva kaappi esim. lasille ja tölkeille ja sitten tiskialtaan alla oleva leveämpi kaappi esim. juuri pahveille yms. Nykyään lajiteltavaa on joka lähtöön, mutta useimmiten roskiskaapin ovi aukeaa juurikin bio- tai sekajätteen takia, joten tuo 50 cm riittänee siihen ja muut jätteet lajitellaan sitten muualle. Onhan siinä tietysti sumplimista, mutta olen niin ihastunut tuohon ajatukseen pöytätason korkeudelle aukeavasta (bio-)jätekaapista, että olen valmis uhraamaan lopuille lajiteltaville kaappitilaa muualta.

  VastaaPoista
 5. Saako kysyä missä hintaluokassa keittiö on 10t vai 20t? Sisältyykö asennus hintaan?

  VastaaPoista
 6. 20 t on aika lähellä. Sisältää asennuksen, kivitasot, rosteritiskipöydän, rosteriset täyskorkeat jääkaapin ja pakastimen, rosteritiskikoneen, induktioliesitason, integroidut mikron ja uunin. Koneet ovat Siemensiä ja AEG:tä. Lisäksi vielä rosteriliesituuletin, hana, 2 x LeMans-mekanismi, yms. sälää ja tietysti kaapit, laatikostot ja rungot. Puuttuu siis vain välitilan pintamateriaali ja valaistus.
  Mainittakoon vielä että kaikki neljä saamaamme tarjousta oli muutaman satasen sisällä toisistaan. Asennuksen osuudessa oli tosin isoja eroja, valitsemallamme Puustellilla se oli halvin, eli saimme siis samalla hinnalla kalliimmat kaapit :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...