perjantai 30. huhtikuuta 2010

Talopakettitarjousten vertailua

Tarjouspyyntömme johdosta saamamme tarjoukset olivat kohtuullisen yhdenmukaisia. Ei niiden vertailu silti liian helppoa ollut. Talojen rakenteet ovat tietysti teknisesti hieman erilaisia eri valmistajilla ja samoista asioista käytetään eri nimityksiä. Aika hyvä käsityksen tarjouksista kuitenkin saimme. Planian tarjous oli hieman selkeämpi.

Keskustelimme tällä viikolla nenätysten Planiatalon ja Teri-Talojen myyjien kanssa tarjouksista ja taloista. Onneksi saimme pääsuunnittelijanamme toimivan arkkitehtimme Tapanin mukaan. Neuvotteluissa saimme yhdenmukaistettua tarjouksia vielä lisää. Alunperin kun toisella esim. keskuspölyimuri sisältyi tarjoukseen ja toisella se oli lisähintaan, samoin autotallin lämpöeristys. Loppujen lopuksi sisällöllisesti ehkä suurimmaksi yksittäiseksi eroksi jäi se, että toisella pakettiin kuuluu ikkunapellitykset ja toisella ei. Asennuslaajuudessa oli hieman enemmän eroja.

Teri-Talojen seinäelementin rakenne vaikuttaa teknisesti hieman harkitummalta, esim. höyrynsulku on sisältäpäin katsottuna syvemmällä, kahden lämpöeristeen välissä. Planialla höyrynsulku taas on heti kipsilevyn alla. Eli jos Planian ulkoseinän sisäpuolelle ruuvaa vaikka taulukoukun, höyrynsulku rikkoutuu. Kuinka merkityksellistä se on, on sitten kokonaan toinen juttu. Lisäksi ikkunoiden tiivistys elementtiin vaikutti Teri-Taloilla paremmalta.

Neuvotteluiden tuloksena Teri-Talojen hinta hieman laski ja meni alle Planian tarjouksen. Lisäksi näyttäisi siltä että Teri-Taloilta talopakettitoimituksen voisi saada elokuun lopussa, kun Planiatalolla toimitus menisi lokakuun loppuun tai marraskuun alkuun.

Näin ollen valinta näyttää kohtuulisen selvältä, mutta pyysimme Teri-Taloilta vielä lisätietoja ja tarkennuksia. Niitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...