perjantai 23. huhtikuuta 2010

Talopakettitarjouksia, II

Tosiaan, eivät ihan kaikki sentään ole tarjouspyyntöjämme nakanneet suoraan ö-mappiin. On niitä tarjouksia jokunen saatukin. Tosin kaikista ei olisi ollut niin väliä.

Eli aloitetaanpa Lappli-Taloista, jonka edustaja juoksutti meitä kahdesti ympäri kaupunkia aiemmin. Ajattelimme palvelun paranevan, kun alku oli niin huono. Just... Edustaja lupasi Kristiinalle lähettävänsä tarjouksen sähköpostilla. Vaan eipä lähettänyt, muistutuksista huolimatta. Sen sijaan tarjous tuli samana päivänä (tosin siis kaiken kaikkiaan kuukauden myöhässä), kun allekirjoittanut soitti. On siitä jotain etua että on mies.

Lapplin tarjous, talo ja autotalli yhteensä 198 000 €, olikin sitten luku sinänsä. Ensinnäkin se oli reilusti kalliimpi kuin toiseksi kallein saamamme tarjous, puhumattakaan edullisimmasta. Lisäksi tarjous on täysin käsittämätön, itse asiassa tuli mieleen että onkohan se edes meidän talosta? Pari esimerkkiä; tarjouksen sisältämät ikkunat ovat ihan johonkin toiseen taloon, tarjouksessa puhutaan mm. räystäsaluslautojen asennuksesta, vaikka meille tulee avoräystäät. Ja erkkerin katon villoitus on nimenomaan ruksattu sisältyväksi toimitukseen. Mikä ihmeen erkkeri? Kattolyhdyn ja parvekkeen tarvikkeet kuulemma toimitetaan irrallaan. No se onkin hyvä, sillä niitä voisi olla aika vaikea ympätä tuohon meidän taloomme. Ehkä ne on tarkoitus myydä naapurille?

Että näin. Sääli, sillä Lappli tekee varmaan ihan hyvä taloja. Vaikka tuo tarjous saataisiinkin korjattua ja ehkä hintakin sopivammaksi, emme tuolta myyjältä kyllä uskaltaisi talopakettia ostaa. En osaa edes kuvitella millainen katastrofi siitä seuraisi.

Alunperin tarjousta pyydettiin myös Vaajataloilta, mutta matkan varrella Finndomo yhdisteli tuotemerkkejään, joten tarjous tuli sitten Finndomokodin nimellä. Muutaman muun tapaan hekin vaativat joitain muutoksia suunnitelmiimme, mm. huonekorkeus, ikkunoiden mitoitus ja osin muukin mitoitus. Edustajan sanoin: ..."kohde suunniteltava uudelleen vakioratkaisujamme hyödyntämällä." Muuten homma toimi ihan mallikkaasti. Ikävä kyllä, hinta oli toiseksi kallein, talo 121 680 € ja autotalli 32 440 €, eli yhteensä 154 120 €.

Herrala-talot oli kaikkein innokkain ja tarttui jo alustavaan kyselyymme. Kiitos siitä heille! Tapasimme myyjän kahteenkin kertaan ja hän välitti toiveemme tarjouslaskentaan. Herralan tarjouksen pohjalta teimme sitten tarjouspyynnöt muille. Valitettavasti Herralan hinta ei ollut ihan kilpailukykyinen, talo 116 400 € ja autotalli 19 590 €, yhteensä 135 990 €. Lisäksi on huomioitava että tuolla hinnalla autotalli olisi vain Pre-Cut materiaalitoimitus, ei siis asennettuna.

Arkkitehtimme vihjasi meille Eridomic Oy:stä, joka ei ole ihan tavallinen talotehdas, vaan pikemminkin puusuurelementtitehdas. Eridomic oli tässä tarjouskilpailussa piristävä poikkeus, sillä vain sieltä tarjous tuli pyydettyyn aikaan mennessä ja erikseen hätistelemättä! Hintakin oli jo melko kohtuullinen, talo ja autotalli yhteensä 139 200 €.

Mainittakoon vielä että tarjoukset olivat sisällöltään kohtuullisen lähellä toisiaan ja tarjouspyyntöä (lukuunottamatta mainittua Herralan Pre-Cut autotallia).

Näiden lisäksi törmäsimme loppumetreillä ruotsalaisen talotehtaan suomalaiseen edustajaan nimeltä Sävsjö Trähus Finland. He toimivat hieman eri konseptilla ja tekevät "avaimet käteen" -toimituksia yksilöllisistä suunnitelmista, mutta suurelementeistä. Pyysimme sieltäkin tarjousta, lähinnä mielenkiinnosta. Varsinaista tarjousta emme saaneet, se olisi ymmärrettävästi vaatinut tarkempaa tietoa materiaalivalinnoista yms. Myyjä oli kuitenkin innokas ja saimme jonkinlaisen alustavan arvion. Sen mukaan melko kallis talosta olisi tullut, mutta myyjä vakuutteli että hinta tippuu vielä, jos tehdään tarjous kunnon tiedoilla. Me emme tuohon tarttuneet, mutta jos haluaa omista piirustuksista puisen suurelementtitalon "avaimet käteen"-toimituksella, tuolta voi ainakin kysyä.

Valintamme ei siis ole mikään mainituista, vaan vielä on kaksi talotoimittajaa käsittelemättä. Kilpailutamme ne vielä keskenään, ja siitä kerron myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Onpas Vaajan hinnat pompsahtaneet. Itse maksoin 141/165m2 paketista 2007 kesällä muistaakseni 75k€, jotakuinkin kaikella roippeella mitä niiltä sai ostettua (ja ulkoa valmiina). 50m2 talousrakennus tehtiin tuohon pitkästä vaajan suunnitelmille. Täällä Tusbyssä tämäkin.

    VastaaPoista
  2. Talopakettien vertaileminen on varsin mielenkiintoista ja ammattilaista kannattaa tosiaan käyttää apuna. Rakennamme rinnetaloa ja pari esimerkkiä meidän tapauksesta: Jukka-talon suunnitelmassa oli ulko-ovi vielä kolmannellakin kerralla alakerrassa kohdassa, joka on maan alla. Puutaloilla oli koko talo tumpattu väärinpäin rinteeseen ja sen kääntäminen haluamaamme suuntaa tuntui todella vaivalloiselta. Viisi eri suurelementtitoimittajaa vertailtiin ja kaikki tarjoukset oli 7000 euron sisällä. Materiaaleissa vaan oli hurjia eroja; toisissa oli mainittu kipsilevy ja toisissa erikoiskova kipsilevy, puhallusvilla ja puukuitupuhallusvilla jne. Kannattaa lukea tarkkaan.

    Nyt ollaan tyytyväisiä Kannustalorakentajia. Ei mitään valittamista, kaikki on toiminut ainakin tähän asti todella hyvin ja materiaalit olleet laadukkaita.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...