perjantai 3. kesäkuuta 2011

Pikakelaus

Otetaanpas pikakelaus taaksepäin parin viikon päähän ja katsotaan mitä tehtiin.

Alakerran Parador-laminaatin asennus siis jatkui ja se olikin aikaa vievempää hommaa kuin kuvittelin. Koska yksi laminaattilauta on tavallaan oma kokonainen kuvionsa ja koska laudan kaikki reunat ovat viistettyjä, niitä ei oikein voinut lätkiä menemään miten tahansa. Jokaisen rivin aloitus piti mitata tarkkaan että saatiin lattiasta haluamamme näköinen. Laudat asennettiin siis ns. tiililadonnalla. Alla oleva kuva ehkä vähän selventää asiaa:


Lähes jokaisen rivin ensimmäinen ja viimeinen lauta piti siis katkaista, eikä edellisen rivin viimeistä pätkää voinut käyttää seuraavan rivin alussa. Plus kaikki hankalat sahattavat kolot yms. Kun tiloja oli paljon, meni tuossa aikaakin. Polvet muussina, selkää pakotti ja käsiä särki. Mutta tulihan siitä valmistakin. Yläkerran työhuone on tosin aloittamatta ja jalkalistat puuttuvat vielä.

Terawatin sähkömiehet jatkoivat myös omia hommiaan. Saivat keittiön välitilan valot asennettua kun lasi oli saatu paikoilleen. Samoin olohuoneen seinävalaisimet. Yksi ulkovalokin laitettiin paikoilleen pääoven viereen. Sähköt myös mitattiin ja toimiviksi todettiin. Puutteena on vielä toisen pesuhuoneen himmennettävien Megaman Planexien polttimot, jotka on tilattu.

Puustellin kalusteasentaja kävi asentamassa keittiöön valolistat ja kokosi eteisen peilikaapiston paikoilleen. Puutteena on kolme kaapin ovea keittiössä ja yksi KHH:ssa. Keittiön ovet ovat Puustellin omia mokia, upotettujen kahvojen kolot on jyrsitty väärään paikkaan. KHH:n ovi menee meidän piikkiin, kun mitta muuttui tarkistusmittauksen jälkeen. Nostelimme jääkaapin, pakastimen ja induktiolieden paikoilleen ja keittiö näyttikin sitten tosi hienolta.


Kristiina jatkoi maalauksia ja siivouksia yötä myöden kun allekirjoittanut nukkui Pikkuraksaajan kanssa. Maalatuksi tulivat ainakin makuuhuoneet ja piippukin sai lopullisen pintansa tuollaisella kuviontitelalla:


Ulkona tarkoitus oli valaa kuistin, terassin ja autokatoksen lattiat. Kiireessä mukaan ehti ystävämme väärinkäsitys jonka seurauksena hatutuskäyrä nousi kohtuullisen korkealle ja autokatoksen lattia jäi valamatta. Timpurit tulivat nimittäin toiselta kiireiseltä työmaalta iltahommina tekemään valuvalmisteluja ja kuvittelin heidän tietävän mitä tekevät. Muottilaudat saatiin paikoilleen sekä styroksit ja valuverkot myös. Vastaava mestarimme Esa tuli seuraavana päivänä katsomaan pohjia ja kaivoi ensimmäisenä kuvat esiin. Totesi sitten että joka paikassa on rautaa aivan liian vähän. Timpurit eivät olleet katsoneet kuvia, vaan tekivät kiireessä oman päänsä mukaan. Silloin oli tiistai, valu oli tulossa keskiviikkona ja muuttotarkastus perjantaina. Ei auttanut muu kuin repiä valuverkot autokatoksesta pois, leikellä niitä vähän ja laittaa terassille ja kuistille. Näin saatiin muuttotarkastusta varten ainakin talo kuntoon. Tässä kuistin muotit, styroksit ja liian vähän verkkoa. Ja näkyyhän tuossa em. ulkovalaisinkin.


Valua tuli suorittamaan erittäin lyhyellä varoitusajalla Betonipumppaus Laatikainen, josta suuret kiitokset. Vähän sekin kyllä venyi. Kaverit kyllä tulivat ajoissa, mutta betonia ei kuulunut. Kuulemma betoniasema meni rikki. En tiennyt että sellainenkin voi hajota. Valut saatin joka tapauksessa tehtyä.


Kuten yllä olevan kuvan vasemmasta yläreunasta näkyy, naapuriinkin on noussut talo. Yritämme nyt ajoittaa autokatoksen lattiavalun samaan aikaan naapurin lattiavalun kanssa, jos siitä saisi vähän synergiaetua.

Teri-Talo naapuriinkin tuli. Sama pystyttäjäryhmä oli kuin meilläkin ja tutut kaverit kävivät korjaamassa yhden kattomiesten jäljiltä repsottavan laudan. Tässä on naapurin pystytys alkamassa:


Kuten kuvan aikaleimasta näkyy, aikaisin on oltu paikan päällä. Pari viikkoa raksalla tehden 12 -16 tunnin päiviä vei kyllä mehut miehestä aika tehokkaasti. Ja muutto oli vasta edessä...

7 kommenttia:

 1. Teillä näyttää kaikin puolin hyvältä! Miltä on tuntunut siellä nyt asuakin? Vai vieläkö elo on pelkkää matalalentoa, ja fiilistelyt ovat jääneet vielä vähemmälle??!

  VastaaPoista
 2. Valtavan hyvältä näyttää! Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 3. Hienoahan täällä on, vaikka suuri osa kamoista on vielä hujan hajan. Matalalentoa riittää vielä kun sisälläkin on niin paljon kesken. Mutta on tässä hieman ehditty fiilistelemäänkin.

  VastaaPoista
 4. Pieni kysymys tuosta kuviointitelasta... Itse metsästin yhtenä viikonloppuna tuollaista kuviotelaa, mutta en löytänyt sellaista, joka toimisi tavallisen seinämaalin kanssa, koska se maali on liian ohutta. Mistä tuo tela on siis ostettu ja käytittekö tavallista maalia vai jotain paksumpaa tavaraa?

  VastaaPoista
 5. Ko. tela löytyi Bauhausista. Maali oli tavallista ja kyllähän se tasoittui kuivuessaan aikalailla. Mutta muutaman kerroksen jälkeen siitä tuli ihan nätti.

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Yritin selailla kaikkia lattioita koskevia kommentteja, mutta en löytänyt mistään tuon teidän laminaatin nimeä/mallia, eli mikä mahtaa olla laminaatin malli? Sen verran sain selville että se on Parador ja ostettu Erikoisparketilta, mutta mikä malli. Näyttää tosi hienolle ja etsin omaan taloprojektiimme juuri tuon tyylistä laminaatttia. Olen selaillut blogianne säännöllisen epäsäännöllisesti ja täältä on saanut mukavia vinkkejä omaan taloprojektiin. :)

  VastaaPoista
 7. Jonna: parketin mallista löytyy tietoa tästä kirjoituksesta:

  http://kotilahelaan.blogspot.com/2011/02/lumitoita-ja-laminaattia.html

  Lyhyesti: malli on Trendtime 1 savutammi. Bauhaus myy sitä myös nimellä Tammi rustical. Kyseessä lienee poistuva tuote, joten sitä voi olla vaikea löytää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...