maanantai 16. toukokuuta 2011

Kahdessa vuorossa

Vipinää riittää, nyt painetaan vaimon kanssa kahdessa vuorossa töitä raksalla. Se toinen vuoro on tietysti sitten kotona Pikkuraksaajaa kaitsemassa. Kolmannella hoidetaan raksa-asioita, blogataan, nukutaan, syödään ja hoidetaan normaalit kotityöt. Joku voisi kehittää sellaisia reilun kolmenkymmenen tunnin mittaisia vuorokausia, niin voisi ehtiäkin kaiken...

Viikonloppuna tehtiin talossa suursiivous, kun timpurit saivat sahaukset sahattua loppuviikolla. Siellä ei vielä ikinä ole ollut näin siistiä:



LVI-urakoitsija teki töitä loppuviikolla, lauantaina ja vähän vielä tänään. Tuloksena kaikki vesikalusteasennukset (poislukien sauna ja autotalli, jotka ovat muutenkin vielä ihan kesken) ovat nyt valmiita. Ilmanvaihto on mittausta ja säätöä vailla, mutta se tehtäneen vielä tällä viikolla.


Terawatin sähkärit kävivät torstaina asentamassa osan kiinteistä valaisimista, katkaisijoista ja pistorasioista. Sähköä niihin ei vielä tule, mutta jatkanevat huomenna joten eiköhän tuokin asia saada järjestykseen.

Keittiöön saatiin astianpesukone ja huomenna asennetaan eteisen liukuovikaapisto. Liesituuletinkin toivottavasti löytää paikalleen.

Olen siis itse tämän viikon kesälomalla, mutta tarkoitus on viettää se raksaten. Niinpä tänään aloitin ullakon laminaatin asennuksella. Lattiana siellä on kipsilevy ja se ei sellaisenaan kestä edes sitä vähäistä käyttöä jota ullakolla on. Muuten tuolla ei siis ole juurikaan väliä, joten Bauhausista löytynyt alimman kulutuskestävyysluokan tammen näköinen laminaatti kelpasi tuonne hyvin. Hinta oli 4,99 / neliö.


K-Raudasta ei löytynytkään TM Rakennusmaailman testivoittaja-laminaattileikkuria, joten kävin hakemassa IKH:sta toiseksi tulleen. En tiedä onko tuo Bauhausin laminaatti niin haperoa vai leikkuri niin hyvä, mutta hienosti se ainakin leikkasi. Muutenkin asennus sujui mukavasti. Jos ei siis ota huomioon sitä että ullakolla on seisomakorkeus ainoastaan tuolla ikkunoiden kohdalla. Polvet huutaa hoosiannaa huolimatta hankkimistani polvisuojuksista.

Laminaatti on nyt muuten paikoillaan paitsi toiseksi viimeisestä rivistä yksi lauta, johon pitää sahata kolo ullakkoportaiden luukkua varten ja viimeinen rivi kokonaan, koska se pitää halkaista. Viritän sahan käyttökuntoon huomenna ja taidanpa käydä hakemassa myös jalkalistaa. Tämä oli hyvä harjoitus alakerran laminaatin asennusta varten.

Kristiina on puolestaan jatkanut maalaushommia. Pukuhuoneeseen tulikin nyt sama väritys kuin olohuoneeseen eli yksi seinä Cayennellä ja loput Herkkusienellä. Ideana se että jos pukuhuoneen ovi olohuoneeseen on auki, niin olohuoneen väriteema jatkuu siellä. En muistanut ottaa siitä kuvaa, mutta ehkäpä huomenna. Tänään (siis sillä välin kun itse kirjoitan tätä kotona) on vuorossa eteisen maalaus, koska em. peilikaapisto asennetaan huomenna.

1 kommentti:

  1. Näyttää niin valmiilta! Ja nuo portaat on upeat - ihanan ilmavat ja sopii teidän kotiinne tosi hyvin :)
    Voimia sinne vuorotyöläisille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...