tiistai 5. huhtikuuta 2011

Villa Painajainen

Jos jossain kohtaa tuntuu siltä että oma rakennusprojekti ei suju ihan niinkuin pitäisi, käy lukemassa Villa Painajaisen tarinaa täältä: http://villapainajainen.blogspot.com/

Ihan karseeta, ei tuollaista voi olla... 

P.S. Lue myös kommentit!

HUOM!! Koti Lahelaan -blogin kirjoittajia ja Talo Täplän tulevia asukkaita ei pidä sekoittaa Villa Painajaisen ihmisiin. Kyseessä on kaksi täysin eri projektia, eri ihmisineen ja yhteistyökumppaneineen!


Meillä siivoukset ja suojaaminen on jatkunut. Myös laatoitus etenee vielä tämän päivän ennen laatta-avun lomia. Timpurit puolestaan palasivat lomiltaan eilen ja levytys on jatkunut. Ei sitä paljon enää puutu, kun eilen olivat saaneet eteisen katon valmiiksi.

Nyt odotellaan huomista keittiötoimitusta jännityksellä...

22 kommenttia:

 1. Hui, mä jo ajattelin, että teillä on mennyt jotain pahasti mönkään. Onneksi ei kuitenkaan :)

  VastaaPoista
 2. Villa painajaisen kertomus on tietysti vain raapaisu siitä mitä he ovat joutuneet yksityishenkilöinä kokemaan kun kukaan ei ota vastuuta tekemisistään. Päävastuu on tietysti rakennuttajalla mutta kyllä tämän kirjoituksen perusteella voidaan todeta, että ammattiylpeys on ollut ihan kadoksissa esim. vastaavalla mestarilla. Peli olisi pitänyt viheltää nopeammin poikki vaikka asiakas ei muka maksaisikaan valvontapalkkioita. Ei valvontatarkistuksia, ei työvaiheiden etenemistä...

  VastaaPoista
 3. Ari: Joo, se on juuri näin. En halua edes kuvitella mitä rakentajat kokevat henkilöinä, tuo raksa-asia on jo liikaa.

  Zekatan toiminta ei ole vakuuttanut muidenkaan kokemuksilla mutta tuo on kyllä pohjanoteeraus. Minulle jäi vähän sellainen kuva että Zekataa kiinnosti tuossa vain ne asiat joista voi oikeasti joutua vastuuseen (työsuojelu). Onneksi Zekatan tarjous oli aikanaan liian kallis meille.

  Ihmetellä täytyy myös "talokauppiaan" ja urakoitsijoiden toimia. Miten kukaan voi kuvitella pystyvänsä toimimaan alalla vähänkään pidempään tuollaisella toiminnalla?

  VastaaPoista
 4. Zekata tarjosi meillekin palvelujaan ja soitteli vielä moneen kertaan peräänkin. Hinta kuitenkin oli tolkuton verrattuna firman moneen kertaan todettuun surkeaan laatuun ja niin ymmärsimme pysyä erossa siitä. Jos toimitusjohtajan ulosanti on tuota luokkaa niin ihme, että ko. viritys on edelleen pystyssä. Höynäytettäviä (= tietämättömiä) näköjään riittää ja firma on rahanahneuksissaan haukannut liian ison palan eli eivät kykene hoitamamaan kaikkia projektejaan vaan epäpätevällä porukalla yritetään selvitä velvollisuuksista.
  Karttakaa ja kaukaa!

  VastaaPoista
 5. Kyllä rakennuttajillakin pitäisi olla hiukan tajua projektista ja sen haasteista. Mielestäni ensimmäinen virhe siinä on ollut lähteä rakentamaan tuollasta styrox kyhäelmää.
  Markkinoilla on hyväksi havaittuja puutalo ja kivitalo toimittajia, joilla on vuosikymmenten referenssit tuotteistaan.

  Vaikutti myös tekstin perusteella aivan siltä että tyytymättömyyttä alan kuin alan urakoitsijoihin olisi tulevaisuudessa tiedossa.

  Monasti asioilla on kaksipuolta.

  VastaaPoista
 6. Karmeaa luettava. Tällähän saattaa pilata ja jopa peloitella epävarmempien raketamissuunnitelmatkin.
  Ihmetellä täytyy... saako tämmöisiä blokeja tehdä ja nimiä vielä laittaa. Tässä näkyy vain rakentajan oma näkökanta asiasta. Vikaa tuntuu olevan vain muissa, mutta tiedän monta Arwo-kivitalojen rakentajaa joilla on pääasiassa kiittämistä toiminnasta ja taloista, enkä yhtään jolla olisi mitään isompaa moitittavaa.

  Suosittelisin poistamaan tämmöisen linkin sivustolta ettei joudu vaikeuksiin ehkä perättömienkin juttujen levittämisestä.

  VastaaPoista
 7. Kylläpä kiinnostaisi kuulla villa painajaiseen liittyen myös toisen osapuolen näkökulma tästä asiasta, ja vasta sen perusteella tehdä hätäilemättömiä johtopäätöksiä. -Ennen kuin alkaa niistä julkisesti netissä huutelemaan.

  Vielä lisäten että YLEENSÄ tällainen "itsesääliblogi" keksitään nettiin kun on itse kustu hommat totaalisesti.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi ykkönen: tuokin on asiaa. Se ei silti muuta sitä asiaa että missä tahansa projektissa myyjällä, urakoitsijalla ja vastaavalla työnjohtajalla pitäisi olla jotain vastuuta tekemisistään.

  Anonyymi kakkonen: tottakai tämmöisiä blogeja saa laittaa ja vaikka sitten nimien kera, kunhan pysyttelee totuudessa. Sitäpaitsi tässä blogissa ei ole edes mainittu ko. talotoimittajaa nimeltä, teit sen ihan itse.

  Suomessa on myös ilmaisun vapaus ja se tarkoittaa sitä että mielipiteensä saa ilmoittaa vaikka Hesarin etusivulla.

  Juho: ko. toinen osapuoli voi julkaista oman näkemyksensä ihan vapaasti vaikkapa omilla nettisivuillaan, ei sitä kukaan estä.


  Seuraavaksi sitten "anonyymit", "Juhot" ynnä muut ko. tapaukseen liittyvät myyjän ja urakoitsijan tms. edustajat voisivat keskittyä virheidensä korjaamiseen ja lopettaa ulkopuolisten blogien roskapostipommittamisen.

  Siihen asti täälläkin on kommenttien moderointi päällä.

  VastaaPoista
 9. Selkeästi näkyy, että nämä rakentajaa syyllistävät kirjoitukset ovat samasta paikasta lähtöisin. Sama porukka on jo kaksi kertaa poistattanut suomi24 keskusteluista samaa aihetta koskevan keskustelun. Onneksi sinulla on rohkeutta pitää keskustelua yllä. Tottakai se harmittaa ko. yrityksiä kun totuus tulee julki. Asioilla on tietenkin aina kaksi puolta, mutta ko. tapauksessa kuvat ja yritysten vastaukset puhukoon puolestaan. Ei asioita näin hoideta.

  Uhkaukset kunnianloukkauksesta yms. voit unohtaa. Ne ovat vain ko. yritysten vedätyksiä eikä niille ole jurdista perustetta.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi kolmonen: samaa mieltä. Tuo "anonyymi kakkosen" kommentti löytyy sanasta sanaan myös täältä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/9777207
  Kohtuullisen läpinäkyvää.

  Koska tämä blogi kertoo omasta projektistamme, eikä meillä ole Villa Painajaisen kanssa mitään tekemistä, toivon ettei tästä muodostu taistelutannerta ko. asiassa. Asialliset kommentit toki julkaistaan, mutta uhkailuja on tosiaan turha lähettää.

  VastaaPoista
 11. Juhani kirjoitti!
  Tämä on tyypillinen rakennusalaa
  vaivaava ongelma.Kukaan ei ota vastuuta työstään.Rakennuttaja käyttää monia ns. aliurakoitsijoita
  jolloin vastuun raja hämärtyy.Myös
  ns. ammattimiesten ammattitaito voidaan nykyään kyseenalaistaa.Juholle sanoisin
  katso Tv 1 mot ohjelma miten Varsinais-Suomessa toimiva rakennusalan yritys suhtautui työtä valvomaan isännöitsijään.
  Tälläistä on rakennusalaa vaivaama
  harmaatalous Suomessa 2011.

  VastaaPoista
 12. Tosi ikävä juttu, jutun kaikille osapuolille...

  Hienoa, että teillä ollaan projektissa jo noin hyvällä mallilla..keittiötoimitus on yksi niistä isoimmista kivoista jutuista :)

  VastaaPoista
 13. Totta kai asioihin on aina molempien osapuolien näkemys, mutta tuo kirjeenvaihdon sisältö kertoo aika karua kieltään. Jos Zekatan mielestä asioissa olisi toimittu väärin, olisivathan he nyt vastanneet noihin perheen lähettämiin sähköpostitiedusteluihin paremmin. Nyt siellä on vastattu Zekatan toimesta yhden kahden rivin vastauksia sellaisiin asioihin joista perhe on kirjaillut sivun pituisia kysymyksiä. Minun mielestäni täysin ala-arvoista asiakaspalvelua ja kirjoittaisin aivan varmasti blogiin jos joutuisin vastaavan kohtelun uhriksi.

  VastaaPoista
 14. Yrityksemme sähköpostiin on tullut viestejä blogista, jossa on kirjoitettu liioittelemalla ja vain osatotuus kyseisessä asiassa jättäen mm. rakentajan oma osuus epäonnistumiseen kokonaan huomioimatta.
  En yleensä kerkeä käydä katsomassa näitä keskusteluja kuin muutaman kerran vuodessa. Enkä nytkään jää tänne vaan lähetän tämän viestini muutamille jotka toivottavasti huolehtii, että tämä näkyisi sen aikaa, että asiaan tutustuneet myös näkisivät tämän. Olen kuullut muutamilta ARWO-kivitaloissa asuvilta, että blogin pitäjän toimesta poistetaan kaikki viestit jotka olisi hänelle epäedullisia ja kehuvat mm. ARWO-kivitaloja.
  Lähetän mielellään minulta (esko.taavitsainen(at )arwo-kivitalot.fi ) sähköpostilla kysyville, rakentajien asianajajalle lähettämäni vastineen kyseisestä asiasta liitetiedostoineen, mikäli saan sähköpostiini luvan rakentajilta.
  Vastineessa on käymäämme sähköpostiviestintää jossa on sovittu harkkopaketista, työurakasta ja sen lopettamisesta. Siinä on näkemykseni asioista jotka ovat johtaneet olemassa olevaan tilanteeseen sekä kuvia. Siinä on myös korjaus - ja sovintoehdotuksia asian hoitamiseksi.
  Olen tehnyt rikosilmoituksen ko. blogista, jossa liioittelemalla ja taitavalla kirjoituksella on saatu näyttämään, että syy on vain muissa kuin kirjoittajassa.
  Olen pahoillaan että tämmöinen on pääsyt tapahtumaan, myös sen tähden, että nyt tämä aiheuttaa turhaa pahoinvointia ulkopuolisissa henkilöissä. Olen yrittänyt alusta asti aktiivisesti löytää ratkaisua asian hoitamiseen, kun olen saanut siihen mahdollisuuden rakentajan puolelta ja monesti vaikkei mahdollisuutta ole annettukaan. Arwo-kivitalot Oy on harmittavasti tässä välikätenä kauppasopimuksemme takia, jossa on sovittu työurakka samalle sopimukselle harkkopaketin kanssa. Rakentaja olisi käsittääkseni kuitenkin voinut hakea suoraan urakoitsijalta korvauksia hänen tekemistä virheistä, mutta jostain minulle tuntemattomasta syystä päättänyt hakea sitä Arwo-kivitalot Oy:ltä
  Urakoitsija on kuitenkin myös alusta asti luvannut hoitaa virheet jotka katsotaan hänen aiheuttamiksi ja joista ei ole jo sovittu rakentajan kanssa 30.3.2010 keskeneräisen urakan luovutuksen yhteydessä, jossa sovittiin samalla reilu rahallinen hyvitys.

  VastaaPoista
 15. Kiitos Eskolle asiallisesta kommentista.

  Täysin ulkopuolisena on vaikea tietää mikä on koko totuus. Yleensä kukaan ei kuitenkaan riitele yksinään. Mutta sitäkään ei kai voi kiistää että rakennusalalla näitä ylilyöntejä tapahtuu luvattoman paljon.

  Oli syy sitten kenen tahansa, niin julkaistuista kuvista voi jokainen päätellä että työn laatu ei ole ollut asiallista, eikä rakennuttaja varmaan itselleen tarkoituksella ole moista halunnut.

  Asiasta kiinnostuneet voinevat olla suoraan Eskoon tai Villa Painajainen -blogin kirjoittajiin yhteydessä.

  VastaaPoista
 16. Jännä juttu kuunnella näitä kommentteja ja miettiä mikä loppupeleissä on rakennuttajan/tilaajan vastuu?
  Paljonko asiakkaan pitää tietää alasta pystyäkseen tekemään hyvin puntaroidun ratkaisun erillaisten vaihtoehtojen välillä?
  Olen itse tehnyt töitä sähköurakointi firmassa ja saanut nähdä kilpailutuksen nurjan puolen. Kuukauden aikana kävi kähdesti niin että emme saaneet urakkaa, olimme toisena tai kolmantena kun tulokset julkistettiin. Halvin tarjous voitti aina.
  Meidän laskutapamme oli: materiaalit+työtunnit+muut kulut (kilometrikorvaukset, suunnittelu) +voitto/kate.
  Huom. kategoria muut kulut oli n 8-4% kokonaishinnasta. Katekaan ei päätä huimannut, seutu on pieni ja kilpailu kovaa.
  Halvin tarjous, aina samalta firmalta, oli niin pieni että kattoi juuri ja juuri materiaalit. Ja kyseinen yritys oli yli 250 km. kauempana urakkapaikasta kuin meidän. Molemmilla kerroilla tilaaja oli kunta tai kaupunki, jotka oletettavasti omaavat jonkin näköisen kunnallistekniikka vastaavan. Eli tietämystä alasta löytyy jos vain viitsittäisiin selvittää että pystytäänkö ko. hanketta toimittamaan urakkahintaa.

  Sokaiseeko halpa hinta meidät? Ostammeko alennettua, tarjouksesta, "Kulta säästämme yli 25 000e näin" vain hinnan vuoksi? pysähdymmekö katsomaan laatua, mitä rahalla saamme. Itse, oli kyse talosta, tai paidasta, haluan kääntää sen nurin päin ja katsoa miten saumat on ommeltu.

  VastaaPoista
 17. Ihan mielenkiinnosta kun tätä on seurannut niin mistä Esko Taavitsainen olet tehnyt rikosilmoituksen? Ainoa mikä itselle tulisi mieleen on kunnianloukkaus ja käsittääkseni yrityksellä ei lain silmissä ole "kunniaa" jota loukata.

  VastaaPoista
 18. Anteeksi, Harri, että vielä kirjoitan, vaikka toivoit keskustelun siirtyvän muualle:

  Ihmettelen vaan, miten voi tällä "talotoimittajalla" NYT riittää aika viestien kirjoittamiseen edes jonkinsorttisella asiallisuudella höystettynä. Ja aivan eri osoitteeseen kuin Villa Painajaisen rakentajille.

  Villa Painajaisen linkkejä lukiessa kun sai käsityksen, ettei vastauksia tahtonut tulla vaan syy vieritettiin milloin urakoitsijan, milloin rakentajan niskaan, vaikka itse "valmistalojen" (=harkkojen) myyjä oli urakoitsijansa valinnut.

  Nyt on turha miettiä kunnianloukkauksia tai muutenkaan rikosilmoitusten tekemisiä, kun asia on näin päivänselvä. Pahoittelut asiakkaalle ja kunnon vahingonkorvaus. Pahimmassa tapauksessa kämmi tulee yritykselle paljon kalliimmaksi kuin yhden talon uudelleen rakentaminen. Vai oliko se niin, että talofirmalla on PALJON tyytyväisiä asiakkaita ja muutenkin ruuhkaa tilauspäässä?

  VastaaPoista
 19. Itsekin rakentajana sympatiani ovat saatavilla olevien tietojen pohjalta tässä tapauksessa tietysti rakentajan puolella. Julkistamalla linkin täällä halusin tukea kanssarakentajaa ja toisaalta varoittaa muita rakentajia siitä millaiseen suohon rakentaja voi joutua, oli syy sitten missä hyvänsä.

  Tasapuolisuuden nimissä katsoin kuitenkin parhaaksi julkaista myös toisen osapuolen kommentteja, koska tämän blogin ylläpitäjänä en halua alkaa tässä asiassa "tuomariksi".

  Esko ihmettelee viestissään miksi rakentaja hakee hänen yritykseltään korvauksia. Toisaalta hän kirjoittaa hänen yrityksellään ja rakentajalla olleen sopimuksen harkkopaketista JA työurakasta. Jos minulta kysytään, niin ei kai sopimusrikkomuksesta voi hakea korvauksia muilta kuin sopimuksen tehneiltä? Jos talomyyjä on sitä mieltä että vika on hänen hankkimassaan urakoitsijassa, niin kaiken järjen mukaan heidän pitäisi setviä asia keskenään, eikä sotkea asiakasta siihen.

  Mutta tässä tullaan taas siihen että ulkopuolisena ei voi tietää kaikkea... Lisäksi nyt on kuultu vain rakennuttajan ja talomyyjän näkemyksiä. Olisi hyvä kuulla näkemyksiä myös urakoitsijalta ja vastaavalta työnjohtajalta. Esillä olleiden tietojen mukaan mielestäni myös heillä on ollut jonkinlainen osuus tapahtuneeseen.


  Kuten Ari tuolla aiemmin kommentoi, päävastuu rakennushankkeessa on joka tapauksessa rakennuttajalla. En tarkoita tällä syyllistää ko. tapauksen rakennuttajia, vaan pikemminkin muistuttaa muita rakentajia vastuustaan. Olkaa tarkkana siellä!


  ~uku~ on mielestäni myös oikeassa siinä että paljon halvemmaksi olisi tullut ottaa lusikka kauniiseen käteen ja korjata virheet ajoissa ilman mutinoita.

  VastaaPoista
 20. Niin, ja keskustelu voisi jatkua vaikkapa täällä:

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/9781019

  VastaaPoista
 21. Tänään tuli vielä yksi kommentti, mutta en julkaise sitä koska se oli selkeästi tarkoitettu Villa Painajaisen väelle, joille sen toimitinkin. Viesti oli anonyymiltä ja sävyltään hyvin kannustava sekä positiivinen.

  Tälläisiä tapauksia jossa meidät on sekoitettu Villa Painajaiseen on jo useampia, joten päätän keskustelun aiheesta tässä blogissa tähän. Emme halua että jatkossakaan joku luulee Talo Täplän olevan Villa Painajainen.

  Keskustelu jatkukoon yllämainitulla kskustelupalstalla tai Villa Painajainen -blogissa.

  Villa Painajaisen väelle toivotamme voimia ja jaksamista vaikeassa tilanteessa.

  VastaaPoista
 22. Kiitos tästä linkistä. Hyvä blogi on sulla muutenkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...