lauantai 18. syyskuuta 2010

Lattia ja kysymys rakennustelineistä

Pikkuraksaajaa tuli tuleva kummitäti Portugalista asti tervehtimään ja pitihän hänetkin raahata tuonne vesisateeseen katsomaan keskeneräistä alapohjaa kuin suurtakin nähtävyyttä. Suku taitaa tosiaan olla pahin.

Joka tapauksessa meillä on lattia! Tai no, ainakin ontelolaatat lattian alle:Pieni väärinkäsitys oli tosiaan tullut mittojen kanssa niin, että tuo pitkittäissauma tuli vähän turhan ahtaaksi. Onneksi siitä ei muodostu suurempaa ongelmaa, saumavalun kanssa vaan pitää olla tarkkana.

Talopaketin pystytystä, tai oikeastaan katon tekoa varten, talotehdas haluaa rakennuttajien hommaavan paikalle rakennustelineet rakennuksen molemmille pitkille sivuille. Kysyin niistä tarjouksia, eikä telineiden vuokra tunnu ihan mahdottoman kalliilta (2 x 17 m, korkeus 4,5 m ja syvyys 1 m: 45 € / päivä + rahti), mutta pystytyksestä ja purkamisesta eräs yritys haluaa 2500 €!!

Kertokaapas tämän vaiheen jo ohittaneet onko tuo rakennustelineiden pystytys kovakin urakka ja kuinka kauan siihen pitäisi ensikertalaisen varata aikaa? Telineitä kun ei saa pystyttää talopaketin tielle etukäteen, mutta toisaalta ne pitäisi olla valmiina heti kun seinät on pystyssä, ja kun päivät on töissä niin vähän arveluttaa miten tuon ehtii? Talkooväki saa myös ilmoittautua.

8 kommenttia:

 1. Siitä se lähtee! Ja kun suunta on jo ylöspäin niin kaikki on kotiopäin! :D

  Auts, toi telinehomma on kökkönen! Onneksi me oltiin kaukaa viisaita ja ostosopimukseen kirjattiin, että talopakettitoimittaja huolehtii asennuksessa käyteetävistä telineistä kokonaan! :D Kerrankin oltiin siis viisaita (meillä siis erittäin jyrkkä rinnetontti, jossa paketti tuli täyden kellarin päälle!). Tosin edellisellä viikolla ennen asennusta asennusplk soitti miehelleni ja kysyi, että olemmeko jo hankkineet telineet? Joten mieheni vaan totesi, että homma kuuluu teille. Siinä jotain sananvaihtoa, että ei kyllä kuulu joten mieheni sanoi, että lukaisepa se sopimus uudelleen! Hetken päästä sama plk soitti uudelleen ja totesi, että tosiaan, heidän kuuluukin tuoda kaikki telineet ja huolehtia niistä. :)) Ei siis todellakaan ole normaali käytäntö, että toimittaja toisi telineet.

  2500e kuulostaa aikas pahalta... :O Tosin ne osaa kyllä itsekin koota, jos yhtään on legoilla leikkinyt ja kokoamisohjeet saa mukaan. Ollaanhan me myöhemmin tarvittu telineitä moneen otteeseen joten kokoaminen ja purkaminen on tullut tutuksi. :)

  t. raksaajaeukko

  VastaaPoista
 2. Eikös olekin hienoa kävellä ontelolaattalattialla, muistissa viimesyksyiset fiilikset omalta tontilta. :)
  Ei niiden telineiden kokoaminen mikään valtava homma ole, tosin kaksi käsiparia olis hyvä. On meillä mies yksinkin kasannut/purkanut tosin. Aika kova hinta tuo 2500 e.

  VastaaPoista
 3. telineisiin kommenttina. Itse hankin omat käytettynä. Myyn sitten pois kun paikat valmiina. 2500e saa aika laadukkaat ja sen tietää,että hommat venyy kuitenkin niin ei tarvi hätäilllä.
  tarkoitus maalata räystäänaluslaudat ja vasat,joten tarvetta on menossa suhteessa.

  VastaaPoista
 4. moi
  rakennetaan siihen teidän lähelle ja meillä mies + yks apuri kasasivat talon toiselle sivulle (pitkä sivu) telineita noin 3 tuntia. Mies tossa totes että käytetty aika riippuu paljon siitä kuinka korkeita telineitä kasaa ja minkä verran on kasattavaa. Mutta kaks käsiparia kyllä taitaa olla aika must tossa hommassa, tai ainakin helpottaa kummasti.

  VastaaPoista
 5. Meillä kuului runkopystytysvaiheessa telineet urakkaan, mutta julkisivun muurausta varten piti taas telineet saada paikalle. Halvimmat telineet tarjosi meille Silta&Teline Klaukkalsta, oli puolet halvempi kuin Cramo ja kolmanneksen halvempi kuin Ramirent. Pystytyksen hinta oli noilla samaa luokkaa, mutta itse kasattiin.

  Kasaaminen ei ole vaikeaa, mutta siinä vaiheessa kun ollaan 8 metrin korkeudessa voi alkaa jo jännittää :D Kaksi miestä vähintään kannattaa olla. Tietyissä vaiheissa pärjää kyllä yksin, mutta suurin osa hommasta on sellaista josta kaksin selviää paljon helpommin.

  Aikaa tuohon toki menee, mutta viikonlopussa pistää jo aika isot telineet pystyyn. Varsinkin jos saat pari kaveria avuksi. Me teimme neljän hengen voimin telineiden ekan kerroksen (44 m) neljässä tunnissa. (kuvat blogissa huhtikuulla) Ja ensimmäinen kerros on vaikein kun pitää säätää telineet suoraan ja tukevalle pohjalle. Seuraavat kierrokset menevät jo nopeammin.

  VastaaPoista
 6. Meillä telineet tämän kesän talonpystytyksessä purettiin itse. Meillä tosin talofirman pysytytysporukka kokosi ja siirsi itse telineet paikasta toiseen, eli tilanne oli hieman eri.

  2500 euroa kokoamisesta ja purkamisesta kuulostaa kyllä rahastukselta.

  t. JohannaH

  VastaaPoista
 7. - Aikaa, käsipareja ja pelottomuutta,

  on Petturinteen emännänkin resepti.
  2 ja puol tonnia on rahastusta. Kannattaa koota mieluummin itse. Ensimmäiset kerrokset (ennen ku jutusta pääsee jyvälle) menee hitaammin, mutta kun homman hiffaa, se sujuu joutuisammin. Ja tosiaan, 8 metrissä voi ruveta pelottamaan, mutta siihenkin tottuu. Usko pois! Me kokosimme telineet mieheni kanssa kahdestaan, eikä siihen tainnut kovin monta tuntia mennä.

  Me saimme maalaustelineet kunnalta lainaan kun olemme molemmat kunnan palkkalistoilla. Vink, vink.

  VastaaPoista
 8. Itse vaan telineet pystyyn! Rakennuskonevuokraamosta vaan telineet. Kerrotte sinne kuinka korkeat, montako tasoa jne. Ne kokoaa parissa tunnissa ja purkaa tunnissa. Pääsee hyvälle tuntipalkalle verrattuna tuohon 2500€:n :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...