lauantai 5. kesäkuuta 2010

Ovista ja ikkunoista

Teri-Talojen talopakettitoimitukseen kuuluvat ikkunat ovat Pihlan Termo -ikkunoita. Nuo ovat nelilasisia puualumiini-ikkunoita, U-arvo tasoa 0,90 W / m2K, joten eiköhän noilla pärjätä. Karmit ovat sisällä valkoiset ja ulkona tummanharmaat, eli sävy RAL7024, jota tulee ulos muutenkin paljon mm. oviin.

Ulko-ovet ovat myös Pihlan tuotteita, pääsisäänkäynnin ovi on Pihla UO205, ikkunalistat oven värisinä:

Kuva: Pihla UO205
Viereen tulee saman mallinen avattava levike, jolloin siitä saa helposti isojakin tavaroita sisään. Teknisen tilan ja varaston oveksi tulee UO200, joka on ihan tavallinen, suora ovi ilman ikkunaa. Kodinhoitohuoneen oveksi tulee Pihla P557-12M, toivottavasti ilman noita ristikoita.

Kuva: Pihla P557_12M

Autotallin nosto-ovi kuuluu myös toimitukseen, malli on Turner 540, ilman ikkunoita. Näiden kaikkien väri on siis ns. arkkitehdin harmaa, RAL7024:

Kuva: Tikkurila
Sisäoviksi vaihdoimme lisähintaan vakioiden muotopuristettujen tilalle massiiviovet. Ne toimittaa Jeld-Wen. Levikkeellisestä ulko-ovesta ei olisi hyötyä, jos eteisen ovi olisi kapea, niinpä sinnekin tulee levikkeellinen malli, satiinilasilla:

Kuva: Jeld-Wen 129 + levike
Muut sisäovet ovat mallia 127, näitä tulee myös kaksi liukuovimekanismilla varustettuna TV/vierashuoneen oveksi:
Kuva: Jeld-Wen 127

6 kommenttia:

 1. Ai jehna, nyt vasta huomasin, että teille taitaa tulla samat ikkunat kuin meille (siis Termoa)! Toivottavasti meidän valinnat on hyvät... :)

  VastaaPoista
 2. Juu, toivottavasti on hyvät. Tosin meidän tapauksessa valinta oli Teri-Talojen. Ei kauheasti ollut valinnanvaraa...

  VastaaPoista
 3. Jep! Samoilla mennään, katotaan miten käy :D. Pitää meidänkin laitella kuvatusta ja kirjoitusta asiasta jahka hieman etenee...

  VastaaPoista
 4. Mitä maksoitte tuosta ulko-ovesta ilman levikettä?
  Meillä on samanlainen ovi vanhassa talossa ja haluisin uusia sen toisenlaiseen jos saisin myytyä.

  Tuota samaa Jeldvenin lasiovea olen katsonut, että on tyylikäs ja samalla sievä.
  Kilpailutitko sen oven vai valitsitteko ulkonäön perusteella suoraan?

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. En osaa sanoa oven hintaa, sillä se kuului talopakettitoimitukseen muiden ovien mukana ja talopakettitoimituksen hintoja ei mitenkään eritelty.

  Jos tarkoitat lasiovella tuota tässä kirjoituksessa mainittua 129-mallia, niin valitsimme sen Jeld-Wenin mallistosta, koska nekin kuuluivat talopakettitoimitukseen.

  Jos tarkoitat lasiovella täällä http://kotilahelaan.blogspot.com/2011/01/ovia-valoja-ynna-muuta.html mainittua liukuovea, niin kysyimme myös Lasina:n vastaavan oven hintaa kahdestakin paikasta, mutta suuria eroja ei ollut. Päädyimme Jeld-Wenin oveen lähinnä sen takia että talotehtaan kautta saimme siitä hieman alennusta ja rahdin tavallaan ilmaiseksi, koska se tulee nyt muiden voien mukana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...