keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kuulumisia

Pieni päivitys tuoreimmista kuulumisista. Aiempaan kirjoitukseen reklamaatioista liittyen, lähes kaikki asiat on korjattu.

Profinin asentaja kävi vaihtamassa liukuoveen uuden lasin ja korjasi samalla timpureiden tekemän asennusvirheen. Nyt lasissa ei enää näy raitoja ja ovi sulkeutuu vaivatta. Suuret kiitokset Profinille hyvästä palvelusta!

Keittiön hanan kääntyminen yli altaan reunojen sai sekin lopulta hyväksynnän kunnalta. Viesti oli seuraava:

"...rakentaja on tehnyt päätöksen laitevalmistajan ohjeiden mukaisesti. Rajoitin puuttuu ja se on kirjattu pöytäkirjaan. Nämä toimenpiteet havainnoidaan ja kirjoitetaan ylös, jotta kaikki tietävät rakentajan valinnan."

Välttänevät näin vastuun (mikä oikein onkin), jos jotain tuon osalta sattuu.

Puustellin sekoilut sen sijaan edelleen jatkuvat. Positiiviset asiat ensin: KHH:n allaskaapin oven viides yritys oli oikean kokoinen ja värinen sekä kätisyys oli oikein. Upotettu vedinkin oli tällä kertaa paikoillaan. Ikävä kyllä, vedin oli ihan väärän mallinen ja koska se on upotettu, koko ovi on pilalla.  Myyjä / suunnittelija oli erittäin mukava ja teki hienot suunnitelmat. Toimitus sujui hyvin ja asentaja oli huippu. Keittiöstä ja muista tiloista tuli hienot, joten on sääli että tälläinen pikkujuttu vaivaa muuten niin hienosti sujunutta yhteistyötä.

Terawatt hoiti oman reklamaationsa hienosti ja nyt vessassa on uusi ja ehjä valaisin. Kiitokset sinnekin!

Enerventiltä tuli asentaja uusimaan IV-koneen puhaltimet ja nyt kone on yhtä hiljainen kuin uutena. Ja eiköhän se hiljaisena pysykin, koska ymmärtääkseni tietyssä erässä koneita oli viallinen moottori ja nyt pitäisi olla parempi malli.

Iloisena uutisena kerrottakoon myös että Kusti saatiin myytyä. Haikeaahan se tietysti oli, mutta uusi koti ja tuttuja hommia löytyi samaan kuntaan rakentavasta perheestä, joilla on Kustinkin tuntema vastaava työnjohtaja. Onnea projektiin sinne ja turvallisia kilometrejä Kustilla!

Sokerina pohjalla on tämän päivän Keski-Uusimaa -lehti, jossa on pieni juttu blogistamme. Otsikko viittaa tuntumaamme siitä että monet asiat ovat menneet sujuvasti, koska blogi on ollut tavarantoimittajien ja tekijöiden tiedossa. Valitettavasti teksti on netissä ainakin toistaiseksi vain maksullisessa (2 €) näköislehdessä, mutta ehkä raksaajien budjetissa tuon verran on löysää...

7 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tuo hanajuttu on hieman outo. Meillä on Oras Cubista -keittiöhana ja sekin kääntyy altaan takana olevan kivitason päälle. Jos sinne laskee vetää täydellä paineella, niin kyllä koko pöytä ja pian lattiakin lainehtii. Kukaan ei ole huomattanut asiasta, eikä edes kokeillut hanan liikkumista. Käytännössä hana ei koskaan edes vahingossa ole altaan reunojen ulkopuolella.

    Kyllä meillä wc:n käsisuihkunkin letku yltää sellaiseen paikkaan, että vettä saisi lentämään ala-aulan parketilla ja melkein olohuoneeseen asti.

    En ole kenellekään tekijöistä tai Kannustalolle mainostanut meidän blogia, mutta ainakin sähkäri on sanonut sitä lukeneensa. Silti rakennusprojekti on mennyt ilman suurempia ongelmia. Talotehdas on aina korjannut virheensä ja lähettänyt puuttuvat tavarat ja timpureilla oli asenne ja osaaminen kohdallaan.

    VastaaPoista
  3. Tapz: hanajutun tultua ilmi, (myös Espoon tarkastajana toimiva) LVI-suunnittelijamme kertoi että ko. asiaan kiinnitetään huomiota n. 70 %:ssa tapauksia. Muuten olen ihan samaa mieltä kanssasi.

    Toki raksaprojekti voi mennä hyvin ilman blogiakin ja monet muut asiat vaikuttavat varmaan enemmänkin, mutta sellainen tuntuma meille on muodostunut että tämä blogi on ollut avuksi.

    VastaaPoista
  4. Kyllä tuo hana juttu vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. Mitään vastuutahan kunta ei kuitenkaan ole valmis ottamaan vaikka mitä sattuisi ja vaikka se hana ei altaan yli kääntyisikään...

    VastaaPoista
  5. Se on kyllä totta, että kunta ei ota mitään vastuuta, vaikka asiat olisi tehty pykälien mukaan. En sitten tiedä tulisiko vakuutusyhtiön kanssa ongelmia, jos on jonnekin kirjattu, että on tietoisesti tehnyt vahinkoalttiin ratkaisun.

    Meillä oli rakennusluvassa poikkeus sen suhteen mahtuuko pyörätuolilla kääntymään wc:ssä. Kun myönnämme, että allaskaapit estävät wc:n käytön pyörätuolilla, emme ole oikeutettuja saamaan kunnalta avustusta wc:n muuttamiseksi liikuntarajoitteisille sopivaksi.

    Nyt kun blogeista on ollut juttua lehdissä, niin niiden vaikutus on varmasti entistä suurempi. Tosin jotkut urakoitsijat voivat suhtautua hieman negatiivisesti, koska pelkäävät tulevansa leimatuiksi ilman syytä.

    Sinänsä blogit ovat tehneet rakentamisesta avoimempaa ja jokaisella on mahdollisuus selvittää helposti miten asiat kuuluu oikeasti tehdä ja mikä voi mennä pieleen.

    VastaaPoista
  6. Minäkin ihmettelin tuota hanajuttua. Meillä on sama Zedra, nyt jo toiseen taloon laitettiin, eikä kummallakaan kertaa ole yksikään tarkastaja sanonut yhtään mitään. Vaikka se hana ei kääntyisi yli altaan, saahan sillä suihkupäällä koko keittiön märäksi jos haluaa...

    VastaaPoista
  7. Sen olen päättänyt, että jos joskus ryhdytään talon rakennuspuuhiin, niin blogissa tullaan asioita ruotimaan. Uskoisin, että sillä on merkitystä asioiden sujuvuudelle! Olis ehkä pitänyt mainita jo nyt remppaakin tehdessä asiasta esim. keittiöfirmalle. Tavaran toimituksen jälkeen ollaan saatu todella surkeaa palvelua Domukselta! :/ Enkä näiden kokemusten perusteella ostais kyseisestä firmasta enää mitään...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...