tiistai 30. elokuuta 2011

Valuvalmisteluja ja pyyhekoukkuja

Kesällä ei saatu autokatoksen lattiaa valettua väärinkäsityksen vuoksi, kts. kirjoitus kesäkuulta. Homma on venynyt liikaa senkin jälkeen, mutta viikonloppuna saimme sentään jotain aikaan.


Pohjalle tulee 10 mm:n valuverkko. Ikävä kyllä, Puukeskus pystyi toimittamaan vain yhden vaikka kaksi tarvitaan. Päälle tulee 6 mm:n verkkoa ja ne näkyvät etualalla.

Reunoille asennetaan 40 cm:n välein U-hakaset sitomaan verkkoja toisiinsa. Kyselin Raksakimpasta vinkkejä valmiiksi tehdyistä hakasista ja muista raudoista. Flinkenbergiä ja Celsa Steel Serviceä ehdotettiin, kiitos vaan vinkkaajille. Valitettavasti molemmilla oli kiire eivätkä ehtineet hommaa ottaa. Niinpä lauantaina pistin 9 kpl kuusimetristä 8 mm:n harjaterästä rälläkällä metrin pätkiksi.


Vastaavalta työnjohtajalta saimme lainaksi tuommoisen taivutustyökalun ja sillä työ sujuikin näppärästi. Näin pienen määrän teki helposti itse, mutta jos koko kivitalon raudat joutuisi tekemään, niin voisi alkaa kyllästyttämään.


Nyt sitten vaan odotellaan kovasti että saadaan toinenkin 10 mm:n verkko niin päästään tekemään raudoitukset loppuun. Tämä autokatoksen valu nimittäin seisottaa koko projektia. Kun valu saadaan tehtyä, voimme siivota autotallin ja siirtää tavarat autokatokseen. Sitten voidaan levyttää autotallin seinät loppuun ja saadaan sinne patterit ja sitä myöten lämmöt päälle. Siellä voi sitten esim. maalata katosten alakattojen lautoja yms., jotta saataisiin nekin joskus paikoilleen.

Saimme myös vihdoin kerättyä tarpeeksi rohkeutta porata uusiin kaakeliseiniin reikiä ja kiinnitettyä pyyhekoukut.


Yksinkertaisen nätit ja piilokiinnitykselliset koukut ja WC-rullatelineet löytyivät Bauhausista.


Eikä edes yhtään kaakelia haljennut!

5 kommenttia:

 1. Hih.. Meillä on ihan samat koukut. Ja olivat paljon edullisemmat kuin vastaavannäköiset merkkikoukut. Kukaan ei huomaa eroa :)

  VastaaPoista
 2. ...ennenkuin nyt kun kerroit. Kiitos ;-)

  VastaaPoista
 3. Hui, enpä tullut ajatelleeksi.. Poista kommentti ;-)

  Toisaalta Bauhausista yleensä ostetaan niitä edullisia tavaroita. Design-tavarat haetaan design-liikkeestä, vai miten se oli...?

  Hienot ovat kuitenkin. Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Oikeasti en edes tiennyt että nuo muistuttavat design-koukkuja :-)
  Mutta kivalta ne tosiaan näyttävät.

  VastaaPoista
 5. Kuinka hurhauttavaa onkaan, kun joku pieni (tai iso) juttu jarruttaa koko remontin edistymistä.. Meilläkin oli pitkään (ihan omasta syystä enimmäkseen) pari seinää maalaamatta, kun oikeaa sävyä ei löytynyt. Se jarrutti sähkömiehen töitä ja laminaattien laittoa, mikä taas jarrutti kiintokalusteiden asennusta.. No jaa, kaikki tuntui vain olevan henkisestikin ihan jumissa sen seinän takia! ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...