perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kylppärit

Tällä viikolla saatiin Pika-Lasista tilaamamme peilit asennettua paikoilleen. Myös saumojen silikonit on saatu laitettua, joten kylppärit alkavat olla listoituksia ja pyyhekoukkuja vaille valmiita.

Vanhempien makuuhuoneen yhteydessä olevassa vessassa ilmeni pieni suunnittelun kukkanen. Ajatus aikanaan oli että valaisimet tulevat peilin molemmin puolin, mutta sähkösuunnittelussa sitä ei enää muistettu. Niinpä jouduttiin tekemään näin:


Sähköjohto tulee siis seinästä keskeltä ja menee valaisimesta toiseen. Tuo tarkoitti sitä että peili piti saada asennettua irti seinästä. Se ratkaistiin niin että seinään liimattiin ensin kolme sentin paksuista n. 10 x 60 cm vesivaneripalaa ja peili liimattiin niihin. Iso peili avartaa pientä tilaa kivasti:


Nuo sivuilla olevat valaisimet ovat maino ratkaisu. Valo tulee kasvoille tasaisesti eikä nenän ja leuan alle jää varjoja kuten silloin jos valo tulee pelkästään ylhäältä.

Toinen kätevä ratkaisu oli laittaa kuvassa oikealla näkyvään korkeaan kaappiin pistorasiat sisälle. Siellä voi pitää sähköhammasharjaa ja partakonetta latauksessa sekä muut rompeet siististi poissa näkyviltä. Huomaa myös Ikean halpa pikkutarjotin, siihen valuu tavaroista vesi. Tarjotin on helppo pistää vaikka astianpesukoneeseen, joten kaappi pysyy siistinä:


Peili asennettuna myös Pikkuraksaajan kylppärissä. Suihkuseinä pitää vielä hankkia:


Lisäksi hankittiin 6 kpl pimentäviä rullaverhoja makuuhuoneiden ikkunoihin Vema Oy:n nettikaupasta. Nekin saatiin ruuvattua paikoilleen ja nyt onkin mukavampi nukkua kun saa huoneet pimennettyä.


Tällä viikolla blogin laskuriin pyörähti 200 000 sivulatausta! Suuri kiitos kaikille lukijoille!

6 kommenttia:

 1. Tuo kaapin sisällä oleva pistorasia on tosi hyvä idea! Meillä ei sitä ole ja minua ärsyttää, kun sähköhammasharja on koko ajan esillä. :D

  VastaaPoista
 2. Hei,

  hyvännäköiset valaisimet teillä peilin molemmin puolin. Kenen valaisimet ne ovat? Meillä sama idea harkinnassa yläkerran kylppäriin seinän kokoisella peilillä. Vielä seinissä gyprocit ja kaksi johtoa roikkumassa rei´istä. Terawatin kanssa pohditaan valoja.
  Kaapin sisään pyydettiin jo talotehtaalta sähköveto shh:aa yms. partakoneita varten (ulkoseinä). Nykyisessä kodissa moinen puute on ärsyttänyt viimeiset 12 v.

  -Hetti

  PS. Onnea 200 000 latauksesta :)

  VastaaPoista
 3. Noista pistorasioiden sijoitteluista kannattaa ottaa esille sähköasentajan kanssa. Asentajanhan ei tiedä kaikkia asukkaiden tarpeita ja tekee yleensä perussuunnitelman mukaisesti. Olisi hyvä, jos tulevat asukkaat keskustelisivat tarpeista ajoissa sähköasentajan kanssa ja silloin voitaisiin tehdä asennukset. Ainahan kalustesuunnitelmat eivät ole tiedossa, mutta kannattaa kuitenkin sähköasentajan kanssa keskustella vaihtoehdoista. Säästäminen sähköasennuksissa voi harmittaa myöhemmin.
  Hieno valaistus kylppärissä! :)

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Kysyisin noista rullaverhoista.. Oliko ko. firmassa hyvä palvelu, luotettava? Vaikuttavatko rullaverhot minkälaisilta? Ollaan suunniteltu tuolta verhojen tilaamista mutta sivuilta ei saa ihan täydellistä kuvaa verhoista (huonot kuvat!).

  Ja nuo kylppärin valot on hienot!

  VastaaPoista
 5. Hetti: WC:n valaisimet ovat Massiven Seabord nimiset. Niitä ei liene tarkoitettu asennettavaksi pystyyn, mutta hyvin on pysynyt tuo lasikupu silti paikoillaan. Tilasimme ne juhansahko.net kautta - toimitus sujui ongelmitta ja nopeasti.

  Anonyymi: Vemasta voi tilata kolme näytettä verhoista. Jos ne palauttaa viikon sisällä, eivät maksa mitään. Muuten veloittavat 35€. Verhot toimivat ok, tosin Harri hikoili asennuksen kanssa, sillä asennusohje oli jossain määrin ristiriitainen. Verhot saatiin kuitenkin paikoilleen ja olemme tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 6. Saa ne asentaa pystyynkin, mutta teoriassa vain toisinpäin. Meillä on samat valot myös peilin vieressä pystyssä. Laitettiin vielä päivänvalolamput ja hyvin valaisee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...