torstai 3. helmikuuta 2011

Luova tauko

Raksalla on ollut luova tauko timpureiden ollessa toisella työmaalla (jossa juuri valmistumassa olevassa talossa oli vesimittari hajonnut ja vesi kastellut sisälle varastoituja, vielä asentamattomia parketteja, kaapistoja yms.) ja LVI-urakoitsijan ollessa lomalla. Tämä tilanne jatkunee vielä ainakin ensi viikon.

Vaikka raksalla ei juuri mitään ole tapahtunutkaan, luppoaikaa on silti käytetty hyödyllisesti. Mm. laatoituksesta ja tasoituksista on pyydetty tarjouksia. Jotain on saatukin jo. Ihanan kallista. Eli kyllä nyt näyttää siltä että kohta pitää kaivaa työkalut esiin ja ryhtyä itse hommiin, jos ei parempia tarjouksia saada.

Autokatos on myös siivottu, peräkärry kaivettu hangesta ja käyty tyhjentämässäkin Betonitien Sortti-asemalle. Kolmekymppiä ottivat täydestä peräkärrystä ja puolikkaasta pakettiautosta.

Laatoista ja kaakeleista on myös tehty jo kaupat. Laattatukusta löytyi kivat mallit sopuhintaan. Kusti-parka joutui vielä vanhoilla päivillään kuskaamaan takajouset vonkuen vajaa 1300 kiloa kaakeleita Veikkolasta Tuusulaan. Raksaajat kantoivat sitten ne 56 kpl 23 kilon painoisia kaakelilaatikkoja autosta sisään:


Tuossa siis seinälaatat. Lauantaina haetaan vielä loput, noin 700 kiloa lattialaattoja.

Sinänsä kyllä tosi kätevä tuo Kusti, Laattatukun ukko lastasi yhden kuormalavallisen laattoja suoraan takaovista sisään. Vähän tuo auto kyykähti eikä vauhti paljon päätä huimannut tuossa lastissa, mutta raksallakin saatiin kantomatka minimiin kun peruutettiin ihan oven eteen.

Kunhan tosiaan saadaan lauantaina loputkin kaakelit, niin kuvataan ne sitten ja laitetaan tännekin näytille.

Ullakkoportaat pitäisi myös käydä noutamassa Puukeskuksesta. Lumi(este)miestä ei ole lupauksista huolimatta tällä viikolla näkynyt, joten häntäkin pitää hätistellä. Nyt olisi hyvä laitella lumiesteitä, kun katolla ei lunta juurikaan ole. Työhuoneen portaiden paikasta otettiin mitat, joten niistä pitäisi vielä pyytää lopulliset tarjoukset ja tehdä päätöksiä sitten.

3 kommenttia:

 1. Toi Laattatukku on tullut itsellenikin useasti tutuksi, ja on kiva mun mielestä huomata, että on vielä olemassa pienempiä yksityisyrittäjiä, josta saa hyvän valikoiman ja halvat hinnat... ei heti uskois sisältöä kun hallin pihaan hurauttaa!

  Tsemppiä rakentamiseen!

  VastaaPoista
 2. Moro,

  Meille tasoituksen teki maalausliike backman. Mielestäni edullinen ja siisti jälki. Tekevät perinteisin keinoin (ei ylitasoitusta). Rakennetaan siihen teidän lähelle Neitoperhontielle.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia Neitoperhontielle, kysellään tuolta...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...