torstai 27. tammikuuta 2011

Ovia, valoja ynnä muuta

Kuvaton päivitys luvassa. Linkkejä on sitten sitäkin enemmän. Laitetaan kuvia sitten taas seuraavalla kerralla.

Lumi(este)mies löytyi ja hänen pitäisi tulla ensi viikolla katsomaan paikat ja asentamaankin jo niitä. Saas nähdä joutuuko tässä vielä itse katolle lumitöihin.

Sisäovien kanssa säätäminen on jatkunut viime kirjoituksen jälkeen, mutta nyt vihdoin pitäisi olla tulossa sellaiset ovet kuin haluamme. Ovimallit löytyvät tuolta vanhasta kirjoituksesta. Eteiseen tulee siis lasiovi plus levike satiinilasilla. Työhuoneen oveksi tulee sama kirkkaalla lasilla ja ilman levikettä. Muut ovet ovat tavallisia yksinkertaisia peiliovia, TV/vierashuoneessa tosin liukuovimekanismilla varustettuna. Lisäksi tilasimme talotehtaan kautta samalla rahtimaksulla pukuhuoneen ja saunan pesuhuoneen välille Jeld-Wenin lasiliukuoven, malli Matta Plus.

Valaisinten valinta alkaa myös olla valmiina. Yksi pieni kysymys on vielä auki, mutta muuten valot ovat aikalailla valittuja. Avoin kysymys koskee olohuoneen valoja. Sinne kun olisi tarkoitus tulla valolistan taakse seinälle himmennettäviä loisteputkia. Moiset on ihanan kalliita, joten niitä mietitään vielä. Ulkovalotkin on periaatteessa valittu, mutta niiden asentamiseen on vielä sen verran aikaa että kirjoitan niistä myöhemmin. Tässä kiinteistä sisävalaisimista listaa:

Keittiöön tulee välitilan valoiksi pienoisloisteputket. Malli on Massive Myrtle. Kuten linkistä löytyvässä kuvassa, valaisimet asennetaan yläkaappien pohjaan, heti etureunaan tulevan valolistan taakse. Valaisimet ovat niin pienet, että ne valolista peittää ne. Valo myös heijastuu välitilan seinään tulevasta valkoisesta lasista. Uskoaksemme vältämme näin esim. halogeeneja usein vaivaavan häikäisyn.

Saunan pesuhuoneen ja kylpyhuoneen kattoihin upotetaan Megaman Planex -valaisimet. Saunaan tulee SunSaunan toimitukseen kuuluvien kuitujen lisäksi lauteiden alle siivousvaloksi perinteinen Ensto AVH. Vessaan ja kylpyhuoneen peilien viereen valitsimme Köpenhamn seinävalaisimet. Ne asennetaan peilin viereen molemmille puolille pystyyn, jolloin saadaan kasvoille varjoton valaistus. Vessaan vielä lisäksi Innolux Jasmina kattoon.

KHH:n työtason päälle tulee ihan tavallinen loisteputkivalaisin töpselillä varustettuna ja kattoon Innolux Merina. Vaatehuoneisiin, ullakolle ja tekniseen tilaan Enston AVR ja autotalliin sekä varastoon Electroscandian loistelamppuja.

Näiden lisäksi olemme pommittaneet myyjäparkaamme Puukeskuksessa tarjouspyynnöillä lähes päivittäin. Ullakkoportaat tuli jo tilattuakin ja tarjoukset lämpökäsitellystä haapapaneelista (WC:n, pesuhuoneen, KHH:n ja pukuhuoneen kattoihin) sekä kuusipaneelista saunan seiniin ja kattoihin on saatu.

Lisäksi harkitsemme Paroc Paracem akustiikkalevyjä olohuoneen kattoon. Se vähentäisi kaikumista eikä kattoa tarvitsisi tasoittaa ja maalata. Sinne pitää nimittäin laittaa kipsilevyt joka tapauksessa rakenteen jäykistämisen takia.

Myös rakennusteline on ostoslistalla. Aikomuksemme tehdä sisätöitä maalausten osalta on laajentunut myös tasoituksiin ja molemmissa telinettä tarvitaan. Lisäksi sitä tarvitaan keväämmällä ulkomaalauksessa ja myös mökillä löytyy sille käyttöä, joten ajattelimme ostaa oman.

Laatoitustarjouksia on myös pyydetty, mutta lupauksista huolimatta vielä ei ole yhtään saatu.

Vähän alkaa jo olla taisteluväsymystä ilmassa. Saisi tämä säätäminen jo pikkuhiljaa loppua. Tuntuu että koko ajan tulee uusia pieniä rahareikiä, joita budjetissa ei ole huomioitu. No, eiköhän tästä kuitenkin selvitä. Raksalla työt kuitenkin edistyy, levytykset ovat jatkuneet, samoin muuraukset ja ensimmäisiä sisäkattojakin on jo aloiteltu. Uskaltaisiko sanoa että loppu kuitenkin häämöttää jo tuolla jossain...

3 kommenttia:

  1. Ihailtavan selvät sävelet on valojen kanssa teillä. Kuulosti hyvältä. Mutta miten niin halogeenit häikäisee? Eipä nuo meidän kattohalogeenit ainakaan häikäise (ledit enemmänkin). Meillä vielä(kin) keittiön kaappien alle tulevat valot etsinnässä, niin jäin tuota häikäisy kommenttiasi miettimään.

    Ja hei en ihmettele jos on vähän väsymystä ilmassa, olette te sellaisella antaumuksella rakentaneet.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Otetaas uusiksi kirotusvireiden takia:

    Katossa halogeenit ei varmaan häikäisekään, jos sinne ei pahemmin tuijottele.

    Keittiöön halogeenit on usein asennettu ala- ja yläkaappien väliseen tilaan niin että ne paistavat sieltä suoraan silmiin tai sitten kiiltävän kivitason kautta. On kuitenkin varmaan katsojasta kiinni kuinka paljon se häiritsee.

    Loisteputkesta valo tulee tavallaan isommalta alalta, joten siinä ei tule sellaista yhtä pientä kirkasta pistettä. Jos ne tosiaan vielä asennetaan näkymättömiin, niin häikäisyvaara lienee minimoitu.

    Tämä näin maallikkona pähkäiltynä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...