keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Pikkuhiljaa

Asiat etenee pikkuhiljaa. Maalämmöstä on saatu yksi tarjous, vajaa 17000 € sisältäen pumpun, porakaivon sekä vesikiertoisen lattialämmityksen. Ei kuullosta pahalta. Toisesta menemme neuvottelemaan vajaan parin viikon kuluttua.

Takasta ja hormista on myös tarjous: Tulikiven vuolukivitakka Vasa 4500 € asennettuna (kuva alla) ja Jalotakan teräshormi (RST-hiottu kromi näkyvällä osalla ja loppu vesikaton värisenä), myös asennettuna 1600 €.Kuva: Tulikivi


Terassin liukulasiovesta on yksi tarjous myös, Profinilta noin 3000 €. Tuo on puurakenteinen, pitää vielä kysyä Skaalalta, jos sieltä saisi metallirakenteisen kohtuuhinnalla.

KHH:n, eteisen, pukuhuoneen ja vessojen kalustusta on myös suunniteltu suosikkimme, Vantaan Puustellin Jani Luukkosen kanssa. Tarjous pitäsi saada ensi viikolla.

Kustannusarviossa hiertää eniten perustukset. Tuntuu olevan kovin kallista ja tarjouksia on hankala saada. Paalutus itsessään ei ole niin kallista kuin pelättiin, reilu 6000 €, arvioidulla viiden metrin paaluilla. Mutta kaikki muu sitten maksaakin. Täydellisin tarjous sisältää maanrakennuksen, paalutuksen, perustuksen ja alapohjan (ontelolaatat) töineen ja tarvikkeineen (routasuojaukset yms.), 61000 €! Jotenkin kyllä tuntuu että tuossa on ilmaa aika paljon. No, täytyy vaan yrittää saada lisää tarjouksia.

Siinä suhteessa tuo talotoimituksen venyminen kesän yli saattaa toimia meidän hyväksemme, sillä jo yksi aiemmin kieltäytynyt perustusyritys ilmoitti että tällä uudella aikataululla voisivatkin ehkä tehdä tarjouksen.

Teri-Talolta pitäisi tulla uudet piirustukset vielä tänään. Niiden ja muiden tarjousten, sekä kustannusarvion merkeissä tapaamme vastaavan työnjohtajamme ensi viikolla. Toivottavasti hänellä on tuomisinaan tarjouksia sisätöistä.

Nyt onkin sitten hyvä hetki vetää vähän henkeä ja rauhoittua pitkä viikonloppu mökillä.

3 kommenttia:

 1. Aika kova hinta tuolle maaurakkalle, mutta kyllä siinä onkin sitten aika paljon mukana. Meillä oli helppot pohjatyöt, piti vaan poistaa pintamaat ja laittaa soraa tilalle. Ei tarvinnut louhia tai paaluttaa. Maanrakennustyöt maksoivat n. 25000€. Perustukset, sokkeli ja alapohja ontelolaatoista kuului talopakettiin, joten en tiedä niiden tarkkoja kustannuksia, mutta kysyin itse aikoinaan Soklexiltä tarjousta heidän perustuspaketista, (sisältäen anturat ja sokkelin), ja sen hinta oli muistaakseni n. 14000€.

  VastaaPoista
 2. Ton verran meillä melkein upposi, valitettavasti... Juuri tsekkasin budjetista, eli riippuen, mitä perustuksiin katsotaan mukaan, mutta meillä meni pikkasen päälle 60 000€, siinä mukana sadevesiputkistot, maatyöt, reunatäytöt, routastyroxit, formex-muotit, harkot, ontelot, paalutus, työt sekä antura- ja saumavalut. Hirvee summa, enkä alkuun uskonut noin paljon siihen menevän.
  Paalutus meillä maksoin 4700€, ontelot Lujalta 6800€. Työhön on mennyt aikaa ja rahaa.

  Sanna

  VastaaPoista
 3. Kuten Sanna sanoi, maatöihin ja perustuksiin menee paljon rahaa, varsinkin jos perustusolosuhteet ovat yhtään haastavat (paalutusta, louhintaa, tuulettuvaa alapohjaa jne) - ei mahda mitään! :D

  Jos mukaan otetaan kaikki mitä Sanna tuossa luetteli, niin meilläkin menee rahaa pohjatöihin ja perustuksiin n. 40 000 euroa (rinnetontti ja haasteellinen pohja). Summassa ei ole työtäkustannuksia mukana juurikaan.

  Kannattaa kuitenkin ilman muuta kilpailuttaa edelleen. Yksi vaihtoehto voisi olla myös pohjatöiden ja perustusten kilpailuttaminen pienemmissä osissa? Siinä on hommaa, mutta pysyypähän hyvin mukana mistä kaikesta maksaa ja minkä verran.

  Tsemppiä sinne kovasti!

  - Julia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...