torstai 11. lokakuuta 2012

Ihan pihalla, osa 3 - kasvivalintoja


Pihan rakentamisen myötä tuli ajankohtaiseksi hankkia myös kasveja. Villa Blue -blogin rohkaisemana suuntasimme ensimmäiseksi Lohjalle katsastamaan Taimiteutarin valikoiman. Matka oli menestys - mukaan lähti perävaunullinen taimia, kohtuulliseen hintaan. Tämä tapahtui siis elokuussa ennen varsinaista syysistutussesonkia ja alennusmyyntejä.

Syreeni ”Andenken an Ludwig Späth”
Taimiteutarin jälkeen kävimme tyhjentämässä Tammiston Plantagenin timanttituijista. Hyödynsimme tarjouksen 4 kpl 100 € ja mukaan lähti 24 kpl noin 140 - 160 cm korkeita taimia. Pakkaa täydentämään teimme vielä hankintamatkan Pirilän Kukkataloon Tuusulassa ja mukaan lähti - jälleen mukava tarjouserä - matalampia timanttituijia, kolme marjakuusta sekä vuorimäntyjä.

Pensassembra
Kaikkiaan kasveja on tähän mennessä hankittu noin 1500 €:n arvosta, mikä on tietysti vasta alkusoittoa. Ensi keväänä panostamme sitten itäisen raja-alueen istutuksiin sekä perennoihin. Nyt on kuitenkin suurimmat puut hankittu ja rakennustarkastajakin lienee tyytyväinen kun lopputarkastusvaiheessa (sitten joskus) pihaltamme pitäisi löytyä riittävä määrä vähintään 150 cm korkeita puita.

Alla vielä listaus kasvihankinnoista tähän mennessä.

Palsamipihta
Pohjoiselle piha-alueelle on istutettu: palsamipihta (Abies balsamae), kaksi pensassembraa (Pinus pumila ”Glauca”) sekä kaksi metsämäntyä (Pinus sylvestris)

Koristeomenapuu "Royalty" (takana näkyy "Musta Rudolf")
Itäiselle piha-alueelle on istutettu neljä koristeomenapuuta (lajikkeet Malus ”Musta Rudolf” ja Malus ”Royalty”), kolme talviomenapuuta (Malus domestica ”Konsta”), kaksi luumupuuta (Prunus domestica ”Opal” ja Prunus domestica ”Koetarhan väskynä”), rungollinen syyshortensia (Hydrangea paniculata ”Phantom”) sekä kolme jalosyreenia (Syringa ”Andenken an Ludwig Späth”).

Marjakuusi
Eteläiselle pihalle (rajan tuntumaan) on istutettu 24 isompaa ja 12 pienempää timanttituijaa (Thuja occidentalis ”Smaragd”) sekä kolme marjakuusta (Taxus media ”Green Mountain”)

Makedonianmänty
Läntiselle pihalle on istutettu neljä makedonianmäntyä (Pinus peuce) ja istuttamista odottavat edelleen 20 vuorimäntyä (Pinus mugo ”Mughus”), jotka tullaan sijoittamaan naapurin rajalle pengerrykseen sekä - jos ylimääräisiä jää - pohjoiselle pihalle sinne tänne metsämäntyjen ja pensassembrojen lomaan.

Vuorimännyt - vielä istuttamatta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...