keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Hormi vaihtoon

Paristakin eri syystä päätimme yrittää viime tipassa pistää aiemmin suunnitellun kevytteräshormin vaihtoon. Otimme yhteyttä takkamyyjään ja saimme kuin saimmekin hormin vaihdettua harkkorakenteiseen Tulikivi Advance -valmispiippuun (taitaa olla Schiedelin tekosia) ja sen myötä myös takan vaihdettua päältä liitettävästä alaliitosmalliksi. Muuten takkamalli säilyy kuvan mukaisena.
Kipitti. Kuva: Tulikivi
Näillä muutoksilla säästämme jonkun matkaa toista tonnia rahaa, eikä tarvitse murehtia monissa blogeissakin käytyä keskustelua kevythormien ongelmista. Takan paikkaa pitää hieman säätää, jotta saadaan hormi menemään kattokannattimien ohi, mutta kyse on vain muutamista senteistä.

Tammiston Tulikivi-studiolle suuret kiitokset joustavasta palvelusta!

Tänään raksalla käydessäni menossa oli viimeiset styroksit lattiaan ja tallin eristyksen jatko seuraavana vuorossa. Yritetään saada lattiavalut tehtyä vielä ennen joulua. Terawatin sähkömiestä odoteltiin saapuvaksi, mutta vähän kahdeksan jälkeen ei häntä vielä näkynyt.

4 kommenttia:

 1. Noista kevyt hormeista on varmaan ihmisillä ihan hyviäkin kokemuksia, mutta itse en uskaltaisi sitä asennuttaa, kun ystäväperheen 2004 rakennettu talo paloi maan tasalle, ja palo oli saanut alkunsa teräshormin ongelmasta.

  VastaaPoista
 2. Oliko kyse takan hormista vai kiukaan hormista? Varaavassa takassa kuuma savu kiertää pitkät kanavat ja luovuttaa suurimman osan lämmöstä takan massaan. Meillä takkaa ei ole koskaan poltettu sytyttämisen jälkeen kesäpelti auki. Saunan hormissa kuuma savu pääsee suoraan hormiin tuntitolkulla ja se on paha.

  VastaaPoista
 3. Tuossa palotapauksessa oli kyse sellaisesta yhdistelmätakassa, jossa puut lisätään olohuoneen puolelta (lasiluukkuinen "takka") ja samainen lämmittää saunan kiukaan. Joten varmasti on ollut pitkiäkin seunasessioita ja hormi kuumana.

  VastaaPoista
 4. Timpuri kertoi myös vastaavasta tapauksesta, jossa talo onneksi säästyi, mutta yläpohjan eristeet, aluskate yms. oli sulanut ja palokunta oli hälytetty paikalle. Tässäkin tapauksesssa kyseessä oli sauna.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...