keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Rahastusautomaatti

Jotta voi rakentaa talon, pitää olla tontti. Sen voi ostaa esim. kunnalta isolla rahalla. Päälle tietysti leimavarot, käsittelymaksut ja ties mitkä. Lisäksi tarvitaan rakennuslupa yms. ja myös ne saa kunnalta ja tietysti maksua vastaan. Rakennuslupahakemukseen pitää liittää kaikenmaailman lomakkeita ja todistuksia. Niitä saa myös kunnalta mutta ehei, ei tietenkään ilmaiseksi.

Erityisen hienoa on se, että vaikka ostat tontin kunnalta, tarvitset rakennuslupahakemusta varten sieltä rahaa vastaan silti mm. seuraavia:
  • Selvitys omistus- tai hallintaoikeudesta (eikös me just ostettu se teiltä?)
  • Kiinteistörekisteriote (ja maksettiinkin!)
  • Läjän karttoja (luulis teidän tietävän missä se on kun kerran myittekin)
  • Vesihuoltolaitoksen liittymishakemus (ja mä kun olisin niin halunnut elää ilman vettä ja viemäriä)
Sitten ne kaikki palautetaan takaisin kuntaan. Kätevää. Onkohan tuossa mitään järkeä? Ei taida oikea käsi tietää mitä vasen tekee...

Minä haluaisin myös keksiä vastaavanlaisen rahastusautomaatin :-)

Niin, saimme siis tuollaisen aineistopaketin Tuusulasta viimein. 90 €, kiitos.

2 kommenttia:

  1. Toi on niiiin totta! Toisaalta - ainakin meidän tapauksessa ja toistaiseksi - rahaa vastaan saa oikeasti asiantuntevaa palvelua. Olen aiemmin bloggissani hämmästellyt sitä, kuinka hyvää palvelua saa, ja useimmiten jopa jonottamatta. Yleensä, kun asioi kunnallis- tai virkamieslaitosten kanssa, on tottunut jonottamaan. Esim. terveyskeskukset, sairaalat. Ja tuossa talobudjettikokonaisuudessa, jokunen kymppi tai jopa satanen on kuitenkin pieni raha...

    VastaaPoista
  2. Joo.. hyvää palveluahan mekin olemme saaneet eikä toi tosiaankaan tunnu budjetisssa. Joskus sitä vaan toivoo että asioita ei tehtäisi niin vaikeiksi :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...