lauantai 27. elokuuta 2011

Arjen pieniä herkkuja

Onni uudesta kodista syntyy pienistä asioista. Sisustus on vielä vähän vaiheessa - listoista nyt puhumattakaan - mutta päässä pyörivät visiot verhoista, matoista, tyynyista, kasveista ja niiden myötä myös puutarhasta, jonka rakentaminen siirtyy valitettavasti ensi kevääseen. Pienistä puutteista huolimatta arki uudessa kodissa on lähtenyt mukavasti käyntiin. Tässä muutamia herkkupaloja:

Ihka ensimmäinen tupaantuliaislahjamme - kiitos sisarelle ja hänen miehelleen - pitää aamulla keitetyn kahvin lämpimänä pitkälle iltapäivään. Olen himoinnut Steltonin kannua jo vuosia. Ihastuin myös Arabian Runo-astiastoon ensisilmäyksellä ja hankin repertuaarin eri astioita jo motivaatiokämppään. Viisas ajoitus hankinnalle, nimittäin projektimme tässä vaiheessa en ehkä raaskisi enää käyttää suuria rahasummia uuden astiaston hankkimiseen.

"Välipalakoneet" asemissa (pölyyntymässä). Leivänpaahdinta tulee käytettyä harvoin ja induktioliesi on puolestaan vähentänyt vedenkeittimen käyttöä merkittävästi. Aiemmin käytin vedenkeitintä lähes kaikkien keitinvesien esilämmittämiseen - erityisesti motivaatiokämpässämme, jossa liesi oli nähnyt parhaat päivänsä niin ulkomuotonsa kuin tehojensakin puolesta. Nyt induktiolieden power-toiminto kiehauttaa vedet alta aikayksikön, suorastaan pelottavan nopeasti. Hauska väripilkkuhan tuo punainen laitekeskittymä on, vähäisestä käytöstä huolimatta.


Induktioliettä ei voi liiaksi kehua. Rakkautta ensi paistolla. Liedellä valmistui hetkessä tämäkin maukas vhh-lounas: sinappimanteliahvenfileet höystettynä vihannespaistoksella. Induktioliesi tuo nopeutta ja tarkkutta ruuanlaittoon. Ja vähän jännitystäkin. Ylipäänsä olen erittäin tyytyväinen keittiöömme: sen kokoon sekä laitteiden ja säilytystilojen sijoitteluun. Kaikki toiminnot ovat korkeintaan 3-4 askelen päässä toisistaan ja pöytätasot kiertävät keittiötä kolmella sivulla. Uunin käyttö ei edellytä kumartelua ja kaikki kaapit ja laatikot saa avattua, vaikka tiskikoneen luukku olisi auki.


Harri paukutteli laminaattilattiamme viisteet viivasuoriksi. Kun perheessämme on 2+ ikäinen, lattian puhtaanapito askarrutti, mutta 3 kuukauden kokemus on osoittanut, että viisteetkin pysyvät hyvin puhtaina imurin ja laminaattilattialle tarkoitetun puhdistusliinan avulla. Lisäksi suosittelen laminaatille kehitetyn pesuaineen käyttöä - tahrat lähtevät ja lattia saa himmeän kiillon. Viisteet muuten näyttävät syvemmiltä kuin ne todellisuudessa ovat.


Superman-kylpytakin voi ripustaa aina sopivalle korkeudelle tällaiseen hauskaan imukuppikoukkuun. Muut koukut on jo hankittu, mutta ne asennetaan kunhan keräämme riittävästi rohkeutta käyttää poraa kaakeliseiniin.

Onko joku työhuoneessa? Alunperin työhuoneen ja olohuoneen väliseen seinään piti tulla useampi ikkuna tuomaan valoa olohuoneen puolelta työhuoneeseen ja keventämään korkean seinän yläosaa. Pelkkä lasiovi näyttää ajavan saman asian. Hämmästyttävän hyvin tuollainen lasiovi eristää ääntä. Ja portaat on muuten aivan ihanat!

Edellä näkyvät kuvat paljastavat jotain sisustuksemme värimaailmasta. Yleissävyltään tummaa ja täyteläistä on tarkoitus piristää ja keventää muilla väreillä. Punainen on yksi suosikkimme.

Seuraavaksi verhosuunnittelun kimppuun. Ihania kankaita löytyy mm. Ompelun ihanuus -verkkokaupasta. Kun vain pääsisin itseni kanssa yhteisymmärrykseen siitä, mitä oikeasti haluan. 

4 kommenttia:

 1. Meilläkin arki alkaa pyöriä pikkuhiljaa, vaikka remppa onkin edelleen ihan kesken ja listaa on paikallaan vasta muutama metri.. :) Hauskaa seurata blogeja näin syksyn tullen, kun suurin osa raksaajista ja remppaajista saa kotejaan valmiiksi.

  Olen myös rakastunut induktiolieteen! :) Voi että, se on nopea! Vaatiihan se vielä totuttelua, kun ei voikaan laittaa ruokaa yhtä huolettomasti. Entisellä liedellä saattoi jättää jauhelihan ruskistumaan sillä aikaa kun kävi suihkussa! ;D

  Kävin itse jo ostamassa Ikeat parit valmisverhot ja kankaat. Niiden ompeluunkin pitäisi löytää aikaa jostain. Mutta mukavaa välistä tehdä tällaisia HELPPOJAKIN valintoja - verhot saa aina vaihdettua, mutta lattialaattoja ei ihan niin sujuvasti.. :D

  VastaaPoista
 2. Oi, että minäkin jo odotan tuota vaihetta, että saa uudessa kodissa viettää päiviään... Meillä siihen vielä valitettavasti aika paljon matkaa, vaikka hauskaahan se matkantekokin on, ei aina, mutta edes välillä!

  VastaaPoista
 3. Aikoinaan kun hankimme ensimmäisen induktiolietemme, meillä meni vedenkeitinkin (kattiloiden lisäksi) uusiksi, koska se oli armottoman hidas ;), nykyinen vedenkeitin pärjää hyvin induktiotasolle nopeudessaan.

  Runo on muuten mielestäni aivan ihana sarja, valitettavasti mies ei ole ollenkaan samaa mieltä... Ehkä ne kuitenkin vähitellen ilmestyvät myös meidän kaappeihin... eihän sille mitään voi jos niitä vaikka saa lahjaksi... :D

  VastaaPoista
 4. Saara: Jos etenemme nykyiseen tahtiin, saamme talon valmiiksi juuri sopivasti kun asuntolaina on maksettu;) Sitten voikin aloittaa remppakierroksen, heh.

  Sammakkoprinssi: Kyllä se päivä vielä koittaa kun pääset nauttimaan uudesta kodista. Välillä tuntui, että meidän projekti eteni suorastaan siivillä, välillä oli (on) niin hidasta, niin hidasta. Tärkeä etappi on kuitenkin se, kun pääsee muuttamaan. Helpottaa elämää kummasti.

  Raksa-akka: Niinpä, minkäs teet, jos yht'äkkiä kaikki ostaa Runo-sarjaa lahjaksi? Eihän lahjoista kehtaa kieltäytyä ja täytyy niitä käyttääkin, jotta ei lahjan antaja loukkaannu ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...