maanantai 7. marraskuuta 2011

Autotallin levytys alkuun

Viikonloppuna pääsimme vihdoin autotallin sisäseinien levytyksen kimppuun. Aiemmin olimme siivonneet ja osin tyhjentäneet tallia autokatokseen. Toimme mökiltä pari öljytäytteistä irtopattereita lämmitystä varten. Sen verran tallissa on eristeitä, että yksikin olisi varmaan riittänyt.

Kävimme hakemassa kipsilevyt viikolla Tammiston Byggmaxista. Autotallin sisäkorkeus on nimittäin 240 cm:n luokkaa ja Byggmaxista löytyi lyhyempää 2520 mm pitkää levyä hintaan 7,99 € / kpl. Normaalisti käyttämämme Puukeskus tarjosi vain tavallista 2600 mm pitkää levyä vähän vajaa kymmenellä eurolla. Levyjä tarvitaan vain kolmisenkymmentä, joten suurta säästöä tuosta ei tule, mutta tuleepahan samalla vähemmän hukkaa kannettavaksi kaatikselle.


Katossa ja päädyssä näkyvät ruskeat levyt ovat timpureiden huhtikuussa laittamia levyjä, jotta saatiin silloin nosto-ovi asennettua. Byggmaxin levyt ovat pintapuolelta valkoisia.

Työskentelypisteen järjestelyn, työkalujen etsinnän ja yleisen ihmettelyn jälkeen saimme neljä levyä seiniin. Ja olivat muuten ensimmäiset neljä levyä jotka ikinä itse asennettiin, joten harjoittelun piikkiin tuo meni. Näin oli tarkoituskin, sillä emme ole vielä vuokranneet levyhissiä ja kattolevyt olisi tarkoitus laittaa ensin. Tuossa kohtaahan kattolevyjä oli jo paikoillaan. Lisäksi teippailimme höyrynsulkumuovia ja kulmasaumoihin laitoimme akryylimassaa. Koska kyseessä on autotalli, seinien tasoituksen kanssa ei kauheasti aiota vaivaa nähdä. Ruuvien kannat tasoitettaneen, mutta saumanauhan kanssa ei aleta leikkimään. Valkoinen maali päälle vaan. Rojukasat peittävät seinät kuitenkin pian.

Rojuista puheen ollen, autotallissa oleva tavaran määrä vaikuttaa työjärjestykseenkin. Seuraavaksi tuo pääty tasoitetaan tarvittavilta osin ja maalataan. Sen jälkeen tungetaan kaikki tavara sinne, jolloin pääsemme teippaamaan loput höyrynsulkumuovit muualta. Sitten vuokraamme levyhissin ja laitamme loput kattolevyt paikoilleen. Näin saamme minimoitua levyhissin vuokra-ajan ja tilaa sen kanssa työskentelyyn. Suraavaksi sitten seinät ja sen jälkeen Terawatt saakin tulla asentamaan valaisimet ja kiinteät patterit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...