tiistai 2. elokuuta 2011

Lomat loppu

Kesäloma on nyt vietetty. Pari viikkoahan meni jo ennen muuttoa ja nyt oli vain toiset kaksi viikkoa. Pidimme lomaa myös raksaamisesta Portugalin vieraiden kanssa mökillä ja Pikkuraksaajan kanssa pyörähdettiin Muumimaailmassakin. Siitä se jokavuotinen huvipuistorumba taitaa alkaa. Eipä silti, mukavaahan siellä oli.

Yksi raksahomma tuli kuitenkin lomallakin tehtyä. Teri-talojen talopaketti toimitukseen kuuluu Jeld-Wen-sisäovet. Sisäovivalintoja pähkäiltiin talvella ja säädettiin pitkin matkaa. Jeld-Wenin tilausvahvistus oli erinomaisen sekava ja teimme virheen sitä tulkitessamme. Tuloksena oli se että eteisen ovi tuli maitolasilla (kuten pitikin), mutta levikkeessä oli kirkas lasi. Kyseessä oli puhtaasti oma moka, mutta Teri-talot toimi taas mallikkaasti ja toimitti meille uuden levikkeen oikealla lasilla. Vaihdoimme sen väärän tilalle. Sopivaa lomahommaa, kun tuo oli vain kolmella ruuvilla kiinni. Nyt eteisen ovi näyttää siltä kuin pitääkin. Tässä olohuoneen suunnasta:



Kristiina sai hyvän idean että ylimääräisen levikkeen voisi asentaa kiinteäksi yläkerran työhuoneen oven viereen. Siihenhän piti alunperinkin tulla lasi, mutta se jätettiin viime metreillä pois. Lasi on kuitenkin huomioitu niin että esim. valokatkaisijat ovat riittävän kaukana oven pielestä, joten tuo levike mahtuisi siihen hyvin. Ja työhuoneen ovihan on samanlainen, mutta juurikin kirkkaalla lasilla.


Nyt pitäisi sitten jaksaa aktivoitua raksan kanssa enemmänkin. Työlista on pitkä kuin nälkävuosi. Vähän masentaa kun rahat alkavat olla aika finaalissa ja omaa aikaa ei paljoa ole, mutta jotenkin nuo hommat olisi saatava tehtyä. Ulkomaalaus on suosiolla päätetty siirtää ensi kevääseen, mutta muuten ulkopuoli pitäisi saada valmiiksi ennen talvea. Samoin autotalli olisi hyvä saada siihen kuntoon että saaataisiin sinne lämmitys (sähköpatterit) talveksi. Sisäpuolen listoja ja saunaa yritetään sitten rakennella talven aikana.

Ihan ensimmäinen juttu taitaa kuitenkin olla lamelliverhot olohuoneen korkeisiin ikkunoihin. Sen verran nimittäin aurinko paahtaa siitä sisään. Tarjous on pyydetty samasta Vema Oy:n nettikaupasta, josta rullaverhotkin tilattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...