maanantai 11. huhtikuuta 2011

Keittiöasennusta, ongelma ja värejä

Keittiön kalusteasennus alkoi tänään. Työtä tekee vanhempi herrasmies, "Puustellin paras asentaja" ja jämptiltä homma vaikuttikin. Vasemmalla uunikaappi, sen jälkeen väli johon tulee jääkaappi ja pakastin. Etualalla lieden paikka. Yläkaapit ja paljon muuta puuttuu vielä.


Muistin virkistämiseksi kuva suunnitelmasta (klikkaa isommaksi):


Parisen viikkoa hommassa mennee. Keittiön lisäksi tehtävänä ovat siis myös KHH, vessa, kylppäri ja eteinen.

Yksi ongelmakin paljastui. Vanhempien makuuhuoneen yhteydessä oleva vessa näkyy kuvassa alla. 9x21 oven oikealle puolelle on tulossa reilu 40 cm syvä korkea kaappi ja sen jatkoksi yhtä syvä alakaappi, jonka päällä on tuplalavuaari. Muuten hyvä, mutta tuo seinänpätkä oven oikealla puolella on vain noin 30 cm, eli kaappi tulisi osittain oviaukkoon.


Arkkitehdin suunnitelmissa ovi on selkeästi kapeampi verrattuna muihin 9x21 oviin ja kalustesuunnitelmaa tehtiin arkkitehtikuvien mukaan. Talotehtaan piirustuksissa näkyy tuo isompi ovi, mutta eihän tuota tajunnut katsoa siinä vaiheessa. Eikä sitä huomattu kalustusta varten tehdyssä tarkistusmittauksessakaan. Ja olisihan tuo ollut tuossa nähtävissä jo kuukausia, kun vaan joku olisi tajunnut katsoa sillä silmällä.

Kaapin syvyyttä voisi muuttaa, mutta sen jatkoksi tulevan lavuaarin ei. Onneksi tuohon voi hyvin laittaa kapeamman oven ilman isompia ongelmia. Ovet vaan on tulossa jo tällä viikolla, eikä niitä enää voi vaihtaa. Pitää siis ostaa uusi ovi erikseen ja kaventaa tuota oviaukkoa.

Onneksi ongelma ei ole tuon isompi, mutta kuvaa hyvin sitä miten tarkkana pitäisi jaksaa olla joka hetki. Kun koko projektin ajan pitää kymmeniä palloja ilmassa samaan aikaan, niin tällaisia huteja väistämättä tulee. Vai onko joku eri mieltä?

Olemme pohtineet väriasioitakin pitkin matkaa ja pikkuhiljaa alkanemme pääsemään lopputulokseen. Alla huono kuva väreistä. Kipsilevyn palaan on koemaalattu Tikkurilan Herkkusieni (vas.) ja Munakoiso (oik.). Päällä punertava Cayenne ja harmaa Tyrsky, sekä pienet palat Taika-sävyjä Sole, Terra ja Kupari.
 

Ajatus olisi siis seuraava; katot ja keittiö maalataan valkoiseksi. Muut seinät maalataan pääasiassa Herkkusienellä seuraavin poikkeuksin: TV-huoneeseen tulee arvonnan voittanut tapetti yhdelle seinälle. Pikkuraksaajan yhdelle seinälle tulee auto-kuvatapetti. Vanhempien makuuhuoneen yksi seinä maalataan Munakoisolla ja siihen tehdään joku kuvio jollain noista Taika-sävyistä. Olohuoneen portaiden taakse jäävä seinä maalataan Cayennellä ja siihen tehdään joku kuvio tuolla Tyrskyllä, joka vastannee aika hyvin portaiden rungon väriä ja sopii myös vuolukivitakan sekä lattialaatan kanssa.

Tässä vielä nämä värit Tikkurilan sivuilta.

Herkkusieni:

Munakoiso:

Cayenne:

Tyrsky:

5 kommenttia:

 1. Hauska väri tuo Herkkusieni, tuttavaperheen kämppä on maalattu pääosin sillä. Muutkin värit on ihan kivoja. (Nuo nimet noilla aina hauskja). Mie haaveilen hiiren harmaasta "yleisväristä", en tosin ole varma onko sitä enää saatavillakaan.. (Kannustaloesitteistä bongattu väri)

  VastaaPoista
 2. Mukavan lämpimiä värejä teille on tulossa, etenkin tuo herkkusieni ilahduttaa meikäläistä...

  Juu, noitten ovien ja ikkunoiden kanssa täytyy olla tosi tarkkana, että mitat täsmää, meillä ollut tähän mennessä jo kolme virhettä (ihan omaa) tarjouspyynnöissä. Eli tarkista, tarkista ja sitten vielä kerran tarkista.

  VastaaPoista
 3. Oletteko tarkistaneet meneekö tuo ovi sitten läpi tarkastuksesta?

  Meidän kaupungin mies selitti jotain, että vessan oven täytyy olla vähintään ysikymppinen jotta pyörätuolilla mahtuu sisään.

  VastaaPoista
 4. Sanna: hyvä huomio. Olet oikeassa että asunnossa pitää olla "invavessa", eli pyörätuolilla pitää päästä sisään. Sitten pitää myös olla tietty ympyrä vapaata tilaa vessan sisällä. En muista mittaa, olisko metri?

  Meillä ongelmaa oven kaventamisesta ei tule, koska "invavessoja" tarvitaan vain yksi. Pikkuraksaajan WC/kylppäri täyttää nuo mitat, joten tämän vanhempien makuuhuoneen yhteydessä olevan vessan ei tarvitse.

  VastaaPoista
 5. Keittiön asennus täydessä vauhdissa. Cayenne aika mielenkiintoinen väri :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...