maanantai 30. marraskuuta 2009

Lievä paniikki

Tontin löytymisen riemun tasaannuttua tuli lievä paniikki. Mitäs hemmettiä me nyt tehdään? Meidän pitää rakentaa talo! Apua! Tärkeimpänä asiana laitettiin tietysti ensimmäiseksi talotehtaiden taloesitteet tilaukseen. Ei sentään alettu vielä kaakeleita valitsemaan, vaikka Kristiina vähän yritti...

Pankista oli jo aiemmin kyselty mahdollisuuksistamme tälläiseen projektiin, mutta nyt oli jotain konkreettista, joten Nordeaan, mars. Siellä homma toimi niinkuin aina, kiitos Tuijan.

Emme halunneet jäädä kahden asunnon loukkuun, joten Ylästön talo piti laittaa myyntiin. Huoneistokeskus oli myynyt aiemminkin asuntojamme lievään ylihintaan ja äkkiä, joten sieltä välittäjä paikalle. Arvio oli ehkä aavistuksen omia ajatuksiamme korkeampi, erityisesti taantuma huomioiden, joten sopimus syntyi. Näyttö oli syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ja talo vietiin suorastaan käsistä!

Naapurit ihmettelivät meille jälkeenpäin että "Mikäs Madonnan konsertti täällä oli, kun väkeä oli joka nurkka pullollaan?" Välittäjä kertoi että normaalisti vastaavilla näytöillä käy ehkä neljä-viisi perhettä. Meillä kävi kolmisenkymmentä. Ei siis liene ihme että samana iltana saimme tarjouksen josta ei voinut kieltäytyä: 100 € yli pyyntihinnan plus 3000 € jos häivymme kuukauden sisään. Kiitos vaan Huoneistokeskuksen Mikaelille, hienosti hoidettu!

Vaikka tuo tietysti hienoa olikin, paniikkimme ei varsinaisesti hellittänyt, sillä olimme ajatelleet taloa myytävän ehkä puolikin vuotta. Pitäisi löytää äkkiä paikka johon muuttaa ja organisoida koko muutto. Taas kerran kaikki kamat pakettiin. Onneksi vuokra-asunto löytyi kohtuullisen kivuttomasti Rastaspuistosta, muutaman kilometrin päästä työpaikastani. Vajaa 80 neliöinen rivarin pätkä, johon melkein kaikki tavaramme mahtuisivat.

Seuraavat viikot postinkantaja kantoi meille selkä vääränä varmaan sata kiloa talokirjoja (sorry!), me pakkasimme, teimme kauppakirjoja talosta ja tontista, vuokrasopimuksen, järjestimme sata muuta muuttoon liittyvää asiaa, ostimme peräkärryn muuttoa ja tulevaa rakennusprojektia varten. Ja muutimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...