tiistai 12. kesäkuuta 2012

Ulkomaalausta aloiteltu

Raksaaminen on vielä tässäkin vaiheessa jatkuvaa taiteilua keskeneräisten paikkojen ja tavararöykkiöiden kanssa. Koko ajan saa siirrellä tavaroita paikasta toiseen että pääsee tekemään hommia. Autotallin valmistuminen auttoi taas askeleen eteenpäin ja siirsimme tavarat autokatoksesta talliin, jotta saamme katoksen maalattua. Koska kun katos on maalattu, siirrämme tavaroita pihalta katokseen että pihatöitä voi alkaa tekemään jne. jne.

Joka tapauksessa pääsimme siis viikonloppuna aloittelemaan ulkomaalaustakin:


Katoksen päätyseinä maalattu, sivuseinä oikealla vielä Teri-Talojen pohjamaalissa. Näkyy hyvin tuo sävyero. Maali on Uulan petrooliöljymaali, väri taitaa olla Tähkä. Luonnossa mukavan mehukas ja syvä keltaisen sävy.

Päädyimme Uulan Petrooliöljymaaliin muutamastakin eri syystä, kuten aiemmin on kerrottu. Tässä nuo syyt vielä kertauksena:
 1. Huonot kokemukset nykyaikaisista "muovimaaleista" edellisessä talossamme
 2. Maalauksen helppous, petrooliöljymaalilla riittää yksi kerros
 3. Huoltomaalauksen helppous, vanhaa maalia ei tarvitse poistaa
 4. Maali voitti vuonna 2008 TM-Rakennusmaailman perinnemaalivertailun
 Katso myös Remontti-Reiskan juttu petrooliöljymaalista:

3 kommenttia:

 1. Millaisia huonoja kokemuksia oli näistä ns uusista muovimaaleista? Mitä maalia oli edellisessä talossanne?

  Olisi kiva tietää, kun me ollaan taipumassa moisiin maaleihin :)

  Kiitos

  -Juha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä oli ammattilaisten uutena maalaama neljäntoista erillistalon yhtiö. Muutamassa vuodessa valkoinen maalipinta oli harmaa homepilkkujen takia. Maalin tarkempaa mallia en nyt muista, mutta kyseessä oli Teknoksen tuote. Teknos ei ottanut asiasta mitään vastuuta.

   Huoltomaalauksen helppouden tärkeys on tullut esiin mökillä, jossa pitäisi ensin kaapia vanha maali pois ja homma hirvittää jo etukäteen.

   Kts. myös tuo vanha blogimerkintä: http://kotilahelaan.blogspot.fi/2010/05/ulkomaalaus.html

   Poista
 2. Lisäyksen vielä Harrin kommenttiin: Meillä on siis mökillä hirsiseinät maalattu Vinhalla vuonna 1997 ja nyt edessä ensimmäinen uudelleenmaalaus. Vinha on ehdottomasti paras valinta, jos haluaa vesiohenteisen ulkomaalin. Ja vaikka Harri tuossa hirvittelee tulevaa huoltomaalausurakkaamme, mielestäni Vinha on kestänyt olosuhteisiin nähden hyvin.

  Kaikkiin maaleihin pätee varmasti ainakin se, että ns. ongelmakohdat kannattaa huoltomaalata ennen kuin niistä tulee ongelma eli kovemmalla kulutuksella olevat pinnat tarkkailuun! Meren vieressä olosuhteetkin vaikuttavat merkittävästi: vaikka etelän eli auringon ja meren puoleisella seinällä Vinha onkin selkeästi irtoamassa liuskoina (hirren pinnasta, huom!), pohjoisen puolella maalipinta on edelleen hyvässä kuosissa.

  Jos Vinha on niin hyvä maali, miksi maalaamme talomme Uulan petrooliöljymaalilla? Ensinnäkin öljypohjainen maali on helpompi työstää ja petrooliöljymaalissa viehätti erityisesti sen peittävyys. Lisäksi maalin ei pitäisi kuluessaan irtoilla liuskoina (kuten ns. muovimaalit) ja sitä voi käyttää melkein pohjalle kuin pohjalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...