maanantai 28. marraskuuta 2011

Flunssaa ja jouluvaloja

Jatkuva flunssailu koko perheen voimin on hidastanut autotallin rakentelua. Ihan toimettomina emme sentään ole olleet. Pientä arjen luksusta (sairasteluunkin) saimme asentamalla vanhempien makuuhuoneen seinään oman telkkarin. Pikkuraksaaja ja Teletapit kavereineen kun aina valloittavat TV-huoneen "päätelkkarin". Edullinen telkkari makuuhuoneeseen ja seinäteline löytyivät Verkkokauppa.com:ista.

Myös jouluvaloja on jo monen muun bloggaajan tavoin laiteltu ympäriinsä tuomaan hieman valoa pimeään syksyyn. Tässä maistiainen olohuoneen ikkunoista:


Pimeydestä tuli mieleen, että tasan vuosi sitten ulkona näytti tällaiselta:


Nyt ei täällä etelässä ole lumesta tietoakaan.


Viikonlopuksi pääsimme flunssasta sen verran voitolle, että pääsimme jatkamaan autotallin levytystä. Nyt tallin puoli on valmis. Vähän vielä akryylimassaa ja tasoitetta, ja sitten maalia päälle.


Varaston puolelta puuttuu vielä levyt seinistä ja höyrynsulkuteippikin loppui kesken. Kuten kuvista voi päätellä, tavarakasojen siirtely paikasta toiseen hidastaa sekin hommia.


LVI-urakoitsija kävi viikonloppuna konsultoimassa tallin lvi-asioihin liittyen. Talliin tulee painovoimainen ilmanvaihto, joten mietimme ilmanvaihtoventtiilien paikkoja. Vesi ja viemärihän tallissa jo on, mutta koska talosta talliin tulee vain kylmä vesi, ajattelimme laittaa sinne  pienen 15-20 litran lämminvesivaraajan, niin saisi pestä ainakin käsiä lämpimällä vedellä. Ei hänen mukaansa ole ongelma. Hänelle ei kyllä mikään muukaan tunnu olevan ongelma. Paitsi että blogimme kautta tulee kuulemma niin paljon työtarjouksia, ettei puoliakaan ehdi ottamaan...


Tallin kuvassa näkyy tikkaiden kohdalta puuttuvan pätkä kipsilevyä. Näin onkin sillä siihen laitetaan tueksi vaneria, jotta saadaan vesipisteen allas johonkin kiinni. Voiko muuten vanerin päälle kaakeloida vai olisiko se suurikin kardinaalimunaus?

Toinen kysymys: kovin paljoa en pieniä lämminvesivaraajia netistä löytänyt. Onko kellään vinkkiä mikä olisi hyvä ja kohtuuhintainen?

3 kommenttia:

  1. Laita virtauslämmitin, mikä lämmittää ainakun hanan avaa. säästät sähkössä kun ei tarvitse kokoajan pitää varaajassa kuumaa vettä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä pointti! Olisko tälläinen mistään kotoisin: OPTIMUS 3,5 kW vedenlämmitin

    VastaaPoista
  3. Talvi tuntuu olevan etelässä ankeuden huipentuma. Jouluvalot tuovat ihanasti valoa tähän synkkyyteen. Hyvälle näyttää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...