maanantai 17. lokakuuta 2011

Nurkkalautaa ja smyygiä

Autokatoksen lattia valettiin viime viikolla. Siitä ei tullut otettua valmiina yhtään kuvaa, mutta eipä siinä paljoa kuvattavaa olisi ollutkaan. Sen verran siitä piti kertoa, että pinta jätettiin tarkoituksella karkeaksi hiertopinnaksi. Jospa ei olisi sitten niin liukas talvella. Viikonloppuna aloiteltiin autotallin tyhjennystä katokseen.

Tänään sitten NIMACO Rakennus Oy:n kaverit tulivat tekemään tärkeimpiä ulkopuolen viimeistelyhommia. Työlistalla on ainakin nurkkalaudat, puuttuvat ovien ja ikkunoiden ulkosmyygit, ikkuna- ja kynnyspellit sekä harmaat somisteosat ikkunoiden väliin/alle.

Tässä jo nurkkalautaa paikoillaan:


Ikkunoiden alle tulevat somistevanerit asennettuna. Ikkunoiden väliin tulevat vanerit puuttuvat vielä, piti tilata niihin peltimieheltä tippalistoja ettei vesi tee tihutöitään ulkoverhouslautaan. Näissä kuvissa näkyvät valkoiset osat maalataan tuolla samalla tummanharmaalla.


Olohuoneen ikkunan smyygit, pellit ja vanerit vihdoin paikoillaan:


Vertaa vaikka tähän kuvaan viime talvelta:


Kaikki smyygit ja pellit eivät suinkaan puuttuneet, mutta tuo olohuoneen iso ikkuna oli oma yksittäinen elementtinsä ja siitä syystä tuossa ei niitä ollut.

Mukavaa, kun talo alkaa vihdoin näyttämään edes hieman valmiimmalta.

10 kommenttia:

 1. Wowtsi, minkä kokoinen tuo olkkarin akkuna on?

  -Juha

  VastaaPoista
 2. Yksi ruutu on 1,3 m x ,3 m. Kuvassa ikkunan läpi häämöttää pystylamellikaihtimet, jotka ovat lähes neljä ja puoli metriä korkeat. Kts. http://kotilahelaan.blogspot.com/2011/09/pienta-edistysta.html

  VastaaPoista
 3. Se on jännä, miten paljon tuollaiset pienet asiat muuttavat ilmettä! Tai tuon teidän ikkunan kohdalla ei voi tokia puhua "pienestä asiasta"... ;D

  VastaaPoista
 4. Ai vitsi, kun viime talvena olikin lunta! :) Kyllä viimeistely ryhdistää talon ulkonäköä kivasti. Jotenkin saman oloinen talo teillä kun meillä, vaikka onkin ihan erilainen... hah hah haa... loogista ajattelua :))

  VastaaPoista
 5. Kylläpäs se ilme vain muuttuu noinkin pienillä asioilla. Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 6. Hei, hienolta näyttää tämä talo. Kuinka leveät (ja paksut) nurkkalaudat talossanne on? Onko ne Teritalon vakiokokoiset vai kenties kapeammat?

  Meillä on myös rakenteilla elementtirakenteinen moderni talo ja mietimme juuri nurkkalautoja. Alunperin olimme ajatelleet jättää kokonaan nurkkalaudat pois, mutta silloin ilmeisesti ulkoverhous olisi pitänyt tehdä paikanpäällä. Joten nyt pitää keksiä jokin muuta tapa tehdä mahdollisimman huomaamattomat nurkkalaudat ja vinkit ovat tervetulleita :).

  VastaaPoista
 7. Johanna: sorry, enpäs nyt viitsi lähteä tuonne pimeään räntäsateeseen mittailemaan nurkkalautoja, mutta ne lienevät n. 3-5 cm leveitä. Eivät siis ole vakiot, vaan Terin ns. City-nurkkalaudat.

  Mahdollisimman huomaamattomat mekin halusimme ja siksi nuo valitsimme. Lisää huomaamattomuutta saadaan kunhan päästään maalaamaan koko talo. Nurkkalaudoista tulee silloin muun ulkoverhouksen väriset eli keltaiset. Silloin eivät enää kovasti erottune...?

  VastaaPoista
 8. Moi, satutko vielä tietämään noiden nurkkalautojen mittoja? Meillä kans suunnitteilla moderni talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellistä vastaustani siteeraten: "...ne lienevät n. 3-5 cm leveitä. Eivät siis ole vakiot, vaan Terin ns. City-nurkkalaudat."

   Poista
  2. Nurkkalaudat ovat 45mm leveitä. Asennus on tehty siten, että toisen sivun lauta tulee nurkasta yli ja toinen lauta on sitten asenettu tätä yli tulevaa osaa vasten (eli ei jiiriä). Toisella puolella nurkkalauta näyttää siis leveämmältä, mutta eroa ei käytännössä huomaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...