maanantai 29. lokakuuta 2012

Vesitasku

Lähiaikoina meille pitäisi tulla pari lumiestettä lisää sekä rännit. Ennen rännien asennusta oli sopiva hetki asentaa hankkimamme Vesitasku. Tilasin sen Houseman Oy:n verkkokaupasta ja hain postista.

Ensin teline pultattiin sokkeliin.


Sitten Vesitasku telineen päälle ja ylivuotoputki sadevesiviemäriin. Yläreunaan tuli vielä kiinnike varmistamaan että säiliö pysyy pystyssä.


Ränni tulee siis laskemaan vedet Vesitaskun kannen päälle. Vesitaskun kantta kääntämällä säädetään kesä/talvi-asento. Kun sihti on seinän puolella, kuten alla olevassa kuvassa, vesi valuu säiliön ohi ylivuotoputkea pitkin sadevesiviemäriin.


Kesää varten kansi käännetään toisin päin (sihti kuvaajan puolella), jolloin vesi valuu säiliöön. Kun säiliö on täynnä, vesi valuu jälleen ylivuotoputkea pitkin sadevesiviemäriin. Ja alareunassa on tietysti hana, josta voi täyttää kastelukannun tai voihan siihen liittää letkunkin.

Säiliöön mahtuu 190 litraa, joten kyllä sillä jo jotain kastelee. Ehkä tuo ei kovin kaunis ole, mutta on se paljon nätimpi kuin ruosteinen metallitynnyri tai kirkkaan sininen muovitynnyri. Lisäksi tilasimme myös verhoilulevyn, jonka voi maalata haluamakseen. Meille keltainen, tumman harmaa tai ruskea... hmm...

7 kommenttia:

 1. Fiksu veto tuo niin ei tarvitse vesijohtovedellä kasveja kastella :) Meillä kerätään kesäisin vettä tynnyrehin ja saaveihin kastelua varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselimme tuota asuntomessuilla. Fiksunoloinen ratkaisu kyllä.

   Poista
 2. Cool solution for the gathering the rain water!

  VastaaPoista
 3. Toi on muuten tosi kätevä ratkaisu. Minunkin mökkiin täytyisi saada mahdollisimman tilavat sadeveden talteenottojärjestelmät. Saunavedet olisi kiva saada niistä, tontilla kun ei ole rantaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin Vesitasku jokaiselle neljälle nurkalle, niin jo on 800 litraa vettä. Sillä jo hetken saunoo :-)

   Poista
 4. Miten toimii kun vettä tulee rännistä vähän isommalla sateella? Kuvittelisin että vesi roiskuu tuosta kannesta pitkin seiniä ja sokkelia... Miten on toiminut käytännössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roiskumisesta ei ole ollut ongelmaa. Sokkeliin ei oikeastaan edes ylety roiskumaan tuolta ylhäältä. Ja ylivuotovesihän menee suoraan kaivoon. Kannelta roiskumista voi estää suuntaamalla rännin alapäätä.
   Jos oikein kovaa sataa niin varmaan siitä vähän roiskuukin, mutta kuten sanottu, ongelmaa siitä ei ole ollut enkä ole seinässä huomannut jälkiä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...