torstai 28. huhtikuuta 2011

Väriä elämään

Laatta-apu piti tänään vapaapäivän, mutta keskiviikkona hän sai pesuhuoneessa loput mosaiikit paikoilleen, saumaus puuttuu vielä.


Pikkuvessakin on saumausta vaille. Myös ikkunoiden smyygit, eteisen lattia ja kiukaan taakse tuleva koristekivi on vielä työlistalla.


Olohuoneessa on jo yksi kerros lopullista väriä porrasseinällä. Tuo väri on siis Tikkurilan Cayenne, muut seinät tulevat Herkkusienellä. Kuten kuvassa pilkistää, yläkerran työhuone on myös jo pohjamaalattu. Kattoon tulevat Paracem-akustiikkalevyt saapuivat tänään. Pitää siis soitella timpurille, josko ennättäisi niitä asentelemaan.


Keittiökin etenee, takayläkulma on valmis ja kalustelevypäädyt on paikoillaan. Näkymättömissä myös liukuhyllyt yms. sisuskalut on asennettu. Oikealla olevaan aukkoon tulee viinikaappi. Astianpesukonetta ja muutamaa ovea vielä odotellaan mutta eipä niillä nyt hätä ole, sen verran muutakin talossa on vielä kesken. Keittiössä on vielä asentamatta ainakin osa sokkelia, välitilan lasi, valot, hana, liesituuletin ja loput koneet. Sokkeli odottaa astianpesukonetta, välitilan lasi ja valot sähkömiehiä, hana välitilan lasia, liesituuletin timpuria ja loput koneet pölyn määrän vähentymistä. Ei kannata avata niitä paketeista tuohon pölyttymään.


Tässä toisesta suunnasta. Pahoittelen kuvien huonoa laatua. Kunhan kaikki on valmista, otan oikean kameran mukaan ja naputtelen tarkemman esittelyn.


Kodinhoitohuoneessa alkaa myös olla valmista kalusteasennuksen puolesta. Pyykkiallas on paikoillaan, samoin kaappien sisuskalut, mutta yhtä ovea odotellaan. Useimmiten ovien vetimet asennetaan työmaalla poraamalla ruuvien reiät sopiviin kohtiin. Meille tulee vessoja lukuunottamatta upotetut vetimet, joten oviin jyrsitään niille kolot jo tehtaalla. Yllättävän usein vaan väärään kohtaan...


Oma aika on mennyt siivotessa lähinnä pihalla. Huomenna saan autokatoksen tyhjäksi kaikesta roinasta, joten voimme alkaa suunnitella katoksen ja terassien valuja. Ne kun jäi syksyllä vaiheeseen talven yllättäessä.

4 kommenttia:

  1. Tosi hienolta näyttää! *kade*

    Meillä taas vaihteeksi tuntuu projekti jumittavan mukavasti... Alkuperäisen aikataulun mukaan piti olla valmista toukokuun puolivälissä, nyt aikaisin mahdollinen edes hilkun verran realistin tavoite on toukokuun loppu. Toivottavasti ainakin ennen juhannusta.......

    VastaaPoista
  2. Heip,

    Oikein hyvältä näyttää:) -- tosi kivan näköistä laattatyötä! Kehuja laatoittajalle!
    T, Tilda

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää tuo valkoisen laatan ja mosaiikin yhdistelmä. Mehän olemme harkinneet samanlaista yhdistelmää. Minkä kokoista tuo teidän valkoinen laatta on?

    VastaaPoista
  4. Jonna & Tilda: kiitoksia!

    Sulo-Helmi: valkoinen laatta on 20 x 40, muut tiedot täällä:
    http://kotilahelaan.blogspot.com/2011/02/laatat.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...