keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Lumitöitä

Kävimme illalla raksalla uudemman kerran, lumitöitä tekemässä. Ensi talveksi täytyy varmaan hankkia vaikka puskulevyllä varustettu mönkijä tms. Tuo ajotie ja autopiha on sen verran iso, ettei koko talvea kolatakaan jaksa. Varsinkin jos talvet alkavat tälläisiä olemaan. Lumilinkokin voisi ehkä toimia, tosin linkoamissuunnat ovat vähän vähissä. Miten te muut homman hoidatte? Oletteko palkanneet paikallisen aurakuskin vai omin voiminko isommat lumityöt hoituvat?

Kävimme toki talossa sisälläkin, timpuri oli asentanut aiemmin mainittua alapohjan tarkistusluukkua paikoilleen. Kuvassa on luukun kehys valettuna aukkoon ja kehyksessä luukun tiivistyvä lämpöeristeosa. Tuohon tulee päälle vielä varsinainen kantava pintaluukku.


Iloksemme myös Terawatin sähkömies oli käynyt paikalla vetämässä lattian alle jäävät sähkövedot. Seuraavaksi taloon laitetaan valuverkot (vai mikä niiden oikea termi on?) ja maanantaina Tom Allen tuleekin sitten asentamaan lattialämmitysputkia.

6 kommenttia:

 1. Miten paljon teillä on tuossa neliöinä tuota ajotietä? Meillä on n. 140 m2 pihaa joka pitäisi pitää puhtaana, ja kyllä sen ihan hyvin lumikolalla hoitaa. Kasvattaa kuntoa vaan :)

  VastaaPoista
 2. Ajotietä ja autopihaa on jonkun matkaa kolmattasataa neliötä. Sen lisäksi on sitten vielä pihan muut kulkuväylät.

  VastaaPoista
 3. Meillä on myös omaa tietä n. 20m ja pihassa pieni kääntöpaikka. Ei siis kovin paljoa. Päädyttiin kuitenkin kysymään paikalliselta traktorikuskilta,josko auraisi meidän tienpätkän samalla kun muutenkin aurailee teitä meidän kulmilla, ja kun ei tarvi erikseen meille ajella auraamaan niin ei sitten paljoa laskutakaan.

  VastaaPoista
 4. Jotain tuollaista ajattelin myös, Täytyy väijyä kuka tuolla lähistöllä käy auraamassa...

  VastaaPoista
 5. Samat puuhat meilläkin. Lunta piha täynnä.

  Raksaprojektin aikana piha-alue + noin 200 metrin pituinen puistotie olisi pidettävä kunnossa rekkoja varten. Jatkossa omaa autoliuskaa vain parikymmentä metriä, eli sitten helpottaa. Mönkijä tai joku lumilinko olisi siitä huolimatta aika kova juttu...

  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 6. Kiitti Jonna! Toivottavasti saitte auraajan hommattua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...