torstai 4. marraskuuta 2010

Villaa, villaa ja villaa

Heräsin, kun puhelin soi aamulla puoli kahdeksan aikaan. "Olisi tulossa eristevilloja teidän rakennukselle." Niin, tänäänhän oli se päivä kun Paroc lupasi ne toimittaa, ajattelin. Vielä unenpöpperössä tajusin sentään kysyä että onko sitä paljon? "75 kuutiota." " Aijaa." "Onko siellä ketään vastaanottamassa, olisin vajaan tunnin päästä paikalla?" Töihin pitäisi mennä ja kun puolille päiville oli jo sovittu palaveri työmiesten kanssa, niin vastasin: "Ei siellä vielä ole ketään, laita ne johonkin vaan sinne." "Selvä."

Suihkussa kun heräilin, alkoi päässäkin raksuttaa... hmm... 75 kuutiota... 5 x 5 x 3... Voi elämä! Sehän on hillitön kasa! Säätiedoitus vielä lupaili sateita, joten pomo langan päähän ja ilmoitus että tästä tulikin nyt sitten raksapäivä, sorry. Saavillinen kahvia naamarin ja Kustin keula kohti tonttia.

Siellä oli tälläinen näky:


Ja tuo kasa ulottui siis takana olevan talon seinään kiinni niin että sisäänkin piti mennä kodinhoitohuoneen oven kautta. Autokatoksessa oli lisää. En tosiaan ollut tajunnut että yksistä pienistä eristeistä voi tulla tuollainen läjä. Rahtikirjan mukaan siinä oli villaa 2324 kiloa 195:ssä paketissa. Arvatkaa kuka roudasi ne kaikki sisään? Ja lajitteli kaikki neljä eri kokoa nätisti omiin pinoihinsa että sisällä mahtuu tekemäänkin jotain. Oikein arvattu. Ja lattia piti tietysti ensin siivota roskista, sillä sitä ei oltu vielä siivottu kertaakaan. Kristiina ja pikkuraksaaja kävivät onneksi auttamassa siinä puuhassa. Meillä on nyt tulevat sauna, pesuhuone, pukuhuone, toinen makuuhuone, vessa ja puolikas eteinen täynnä villoja. Nyt on vähän väsy. Näen varmaan painajaisia jättiläis-Marianne-karkkien hyökkäyksestä...

Toisaalta raksaprojektillamme taitaa olla suopea suojelusenkeli. Elementtien pystytys ja aluskatteen asennus saatiin tehdä ilman sadetta, niin että kastumisen vaaraa ei ole ollut. Eilen täällä oli aikamoinen syysmyrsky sateineen, mutta ennustuksesta huolimatta tänään oli kuivaa koko päivän. Villat saatiin siis myös pidettyä kuivana, mistä olemme hyvin tyytyväisiä.

Villojen roudauksen keskeytti lounas Vanhassa Unkassa, joka vinkkinä mainittakoon. Jos olet Hyrylän suunnalla lounasaikaan ja on NÄLKÄ, niin tuonne kannattaa mennä. Lounaan jälkeen olikin vuorossa palaveri vastaavan mestarin, timpurin, LVI-urakoitsijan ja Terawatin työnjohtajan kanssa. Tontille tullessani siellä olikin autoja joka paikka täynnä. Lupaavasti kaikki olivat tulleet paikalle ajallaan. Lisäksi paikalla olivat Ins. tsto. Silta ja Telineen kaverit purkamaan telineitä ja kunnan miehet tekivät sijaintikatselmusta samalla kun olivat merkkaamassa talon paikkaa toiselle tontille. Onneksi Ruukin ukot eivät sentään olleet kattoa tekemässä.

Talopaketin myöhästymisen takia timpuri oli joutunut ottamaan muitakin työmaita, mutta lupasi silti hoitaa meidänkin talon, kuten kesällä sovittiin. Hän pääsee aloittelemaan meillä ensi viikon jälkeen. LVI-mies aloittaa viemäreillä jo ensi viikolla. Sähköjä tehdään ensimmäisen kerran sitten kun lattialla on styroksit. Terawatin työnjohtaja muuten kehui Terin sähköputkituksia ja -rasiointeja. Sanoi ettei ole noin hyviä nähnyt muiden valmistajien elementeissä. Timpuri lupasi tuoda telineen sisälle sisäkattohommia varten ja lämpöpuhaltimen. Vastaava hoitaa sähköä tonttikeskuksesta taloon sisälle ja raksa-oven.

Palaverin jälkeen ankara villojen siirto jatkui. Iltapäivällä raksalla kävi kuorma-auto hakemassa puretut telineet. Tulevat naapurit pyörähtivät myös, aloittelevat omaa projektiaan ehkä keväällä, onnea matkaan heille! Ja Tapsa "the Arkkitehti" piipahti hänkin, joten vipinää riitti. Viideltä sain viimeiset villapaalit sisälle, enkä paljon enempää olisi jaksanutkaan. Saas nähdä pääsenkö huomenna sängystä ylös. Ei tahdo toimistorotan fysiikka riittää tämmöiseen. Ei yksi paali kovin paljoa paina, mutta isoja ja liukkaita käsiteltäviä olivat.

Seuraavaksi vastaavan kanssa tehdään vähän karkeaa aikataulutusta, että saadaan esim. tilattua oikeaan aikaan lattialämmitys- ja lämpöpumppuasennuksia Tom Allenilta. Niissä kun on useamman viikon jono. Yhteystiedot pitäisi myös kerätä kasaan ja niitata työmaan seinälle sekä uusimmat piirustukset ja suunnitelmat hommata kaikille. Ja viikonloppuna siivotaan taas tontti.

8 kommenttia:

  1. Kuuluisat viimeiset sanat: "Laita ne johonkin vaan". Kuski on ilmeisesti käyttänyt pätevää heittotekniikkaa.
    : )

    Luulisi noilla talon eristyvän, kun tästä kuvakulmasta näyttää siltä, että täyttävät kirjaimellisesti lähes koko talon.

    VastaaPoista
  2. Melkoinen urakka! Onneksi ovat nyt kuivina sisällä.

    VastaaPoista
  3. Huh, aikamoinen jätti mariannekarkkien pläjäys :D Voin kuvitella mikä homma tuossa on ollut raahata jokainen yksi kerrallaan sisälle turvaan.

    VastaaPoista
  4. Hauska teksti! On siinä ollu hommaa...

    VastaaPoista
  5. Meillä toi homma odottettavissa sitten ens viikolla, tulossa 218 pakettia, eikä mitään tietoa minne saadaan mahtuun...

    VastaaPoista
  6. Anne; kuski oli tosiaan käyttänyt heittotekniikkaa, mutta ystävällisesti pyrkinyt paiskomaan nuo mahdollisimma lähelle ovea.

    Raksa-akka; kannattaa ainakin hommata sitten iso pressu, jos ei mahdu sisälle. Aika iso osa paaleista on jollainlailla rikki ja kastuu varmasti ilman suojausta.

    VastaaPoista
  7. Siinähän on kunnon kasa, luulis talosta tulevan lämmin :)

    VastaaPoista
  8. Meillä kun tämä on jo toinen taloprojekti niin ollaan opittu hakemaan vuokraamosta kunnon pressut, jos jotain täytyy suojata ulkosalla pidempään. Kevytpeitteet kun tuppaa hajoamaan ja liitelemään naapurin tontille;)Villapaalit kyllä periaatteessa pitäis mahtua talliin, nyt vaan tuntuu niin hurjalta kasalta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...