torstai 9. syyskuuta 2010

Perustusten valut valmiina

Palaveri LVI-suunnittelijan kanssa on pidetty. Päädyimme nyt sitten kuitenkin tekemään autotalliin vesi- ja viemäriputkistot. Mietitään niiden käyttöönottoa sitten myöhemmin, tallista kun tulee aluksi kylmä. Tarkoitus on eristää se myöhemmin ja laittaa myös lämmitys. Sähköpattereille tulee varaukset, joten miksi ei vedelle ja viemärillekin? Onpa sitten valmiina, kun jälkikäteen niiden lisäminen olisi melko hankalaa ja kallista. Pari muutakin pikku säätöä suunnitelmiin tehtiin, esim. lisättiin saunaan hana löylyvettä varten. Ei tarvitse sitten löylykiulun kanssa juosta ympäriinsä.

Ilmanvaihtokoneeksi taloon tullee Enervent Pandion eco EDE. Se on ehkä aavistuksen iso, mutta se saadaan takaisin suuremmalla tehostusvaralla ja hiljaisuudella, kun ei tarvitse konetta pyörittää täysillä koko ajan. Paras argumentti LVI-suunnittelijalta tälläiselle maallikolle oli kyllä: "Tämän laittaisin itselleni."

Perustusten valutyöt ovat valmistuneet, tässä autotalli/katos. Talli oikealla ja katos vasemmalla ja katoksen takana varasto:

Autotallin perustukset
Talon perustuksia tässä. Etualalla sisääntulokuisti, taaempana vasemmalla viherhuone.


Talon perustukset
Tuohon tulee sitten vielä ontelolaatat ja pari kierrosta harkkoja. Tässä rakennetta:

Sokkelin rakennetta. Kuva: Anders Westerlund.
Tänään tontilla käynnistyivät tässä vaiheessa viimeiset maanrakennustyöt. Kaivetaan vähän lisää putkia paikoilleen ja terassien kohdat auki, sekä tehdään loput täytöt.

4 kommenttia:

 1. Maalämpö tulossa taloon ettekä silti laita ulkorakennukseen myös vesikiertoista lattialämmitystä? Kustannukset tästä olisivat 1000-2000e.

  Lisäksi maalämpökaivoa voisi käyttää jäähdytykseen IV-koneen etupatterilla, joka teidän valitsemasta Enerventistä puuttuu.

  Vai onko teille tulossa puhallinkonvektorit hoitamaan jäähdytyksen?

  VastaaPoista
 2. Juu, näin on. Ikävä kompromissi, mutta ei auta. Rahat eivät riitä kaikkeen ja vaikka tuo yksistään ei ole iso raha, niin johonkin pitää rajat vetää. Jos näitä pieniä kakstonnisia on 10-20 kpl niin se on jo aika iso raha ainakin meille. Ja kuten sanottu, talli tehdään ainakin aluksi kylmänä.

  Jäähdytystä ei myöskään tule, kts. http://kotilahelaan.blogspot.com/2010/06/maalampo-lattialammitys-ja.html

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Vaikka "ulkopuolisesta" perustukset usein näyttävät tylsiltä ja mitättömiltäkin, niin rakennus on jo oikeasti pitkällä tässä vaiheessa. Koskan teillä muuten talo tulikaan?

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustuksesta! Talopaketti pitäsi tulla syyskuun viimeisellä viikolla, eli reilun kahden viikon kuluttua! Tänään viimeksi talotehdas vakuutteli kaiken olevan heillä aikataulussa, joten uskotaan siihen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...