keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Pikkuhiljaa eteenpäin

Onhan tässä muutakin tehty kuin piirrelty kivoja 3D-kuvia. Viikonloppuna lähetimme muutamille talotehtaille alustavia kyselyitä kiinnostuksesta tarjouksen tekemiseen. Keskityimme ainakin vielä tässä vaiheessa suurelementtitoimittajiin. Teri-Talot, Herrala-Talot, Planiatalo ja Puutalokymppi ovat vastanneet ja ilmoittaneet olevansa kiinostuneita. Ylistaron talotehdas ja Kannustalo vastasivat myös olevansa kiinnostuneita, mutta myyvänsä tällä hetkellä jo syksyn toimituksia. Ei sekään poissuljettua ole, mutta mielummin tietysti aikaisemmin. Omatalo ei kuulemma pysty tarjoamaan pakettia suunnitelmistamme. Isokyrön talotehdas, Lappli-Talot, Jetta-talo ja Sami-talo eivät ole vielä vastanneet. Jos tulee mieleen muita suurelementtitoimittajia tai kokemuksia näistä, niin saa mielellään kertoa.

Nordean nihkeydestä johtuen ja vinkin saatuamme kysyimme lainatarjousta Tuusulan Sampo Pankista ja sieltä tulikin erittäin miellyttävän palvelun lisäksi tarjous, josta ei voinut kieltäytyä, joten pankki menee vaihtoon samantien. Nythän se on hyvä tehdä kun lainaa ei ole, mutta omat koukeronsa tästäkin tulee. Pääasia kuitenkin, että budjettipaineet hieman helpottavat.

Muutenkin homma etenee; rakennesuunnittelija on jo niin pitkällä ettei tahdo perässä pysyä. Hienoa! Arkkitehdin kanssa kävimme eilen tapaamassa Tuusulan rakennusvalvojaa ja hyviä uutisia saatiin siltäkin suunnalta. Luonnoksissa ei ollut huomauttamista ja voimme jatkaa siltä pohjalta. Tapani voi siis alkaa  tekemään pääpiirustuksia rakennuslupaa varten. On se vaan mukavaa kun on hyvät tyypit projektissa mukana. Tilasimme rakennusvalvonnasta samalla liudan tarpeellisia papereita joita odottelemme vielä.

Tulimme myös siihen tulokseen että pohjatutkimus ja vaaitus pitää laittaa vireille mitä pikimmin. Tiedämme jo ennakkoon että tontti pitää paaluttaa, mutta tarkempaa tietoa kaivataan suunnitteluprosessissa. Rakennesuunnittelija vinkkasi meille firmasta nimeltä Uudenmaan pohjatutkimus. Sähköpostitarjouspyyntöön tuli vastaus 16 minuutissa! Esimerkillistä toimintaa. Lisäksi hinta oli kohtuullinen, joten tuo meni tilaukseen. Näillä näkymin pohjatutkimus tehdään viikolla 8.

Vielä kun saataisiin vastaava työnjohtaja -asia järjestykseen...

2 kommenttia:

  1. Hei! Ekan kerran täälä. Jään seuraamaan. :)

    Me kun myös rakennamme tällä hetkellä.

    Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa vaan ja onnea teille myös!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...