maanantai 14. joulukuuta 2009

Arkkitehdin valintaa

Olemme nyt tavanneet kaikki viisi arkkitehtiehdokasta. Se oli varsin mielenkiintoista ja opimme taas paljon lisää. Oli myös jännä huomata miten eri näkökulmista eri ihmiset asiaa lähestyivät, vaikka kaikille lähetimme sähköpostilla täsmälleen samat alkutiedot. Joka tapauksessa alkukarsinta oli sen verran onnistunut, että voisimme tehdä sopimuksen vaikka kaikkien kanssa. Mutta yksi vain tarvitaan ja jollain perusteella valinta pitäisi kuitenkin tehdä.

Kaikilla on mielestämme riittävästi kokemusta ja näkemystä. Kaikki ovat oikein mukavia. Tarjoukset ovat sisällöltään ja hinnallisesti melko lähellä toisiaan ja yllättäen ehkä hieman edullisempia kuin kuvittelimme. Joten hinta yksin ei tätä ratkaise. Kaikki olivat yhtä mieltä aikataulustamme ja budjetista; ensin mainittu on ok ja jälkimmäinen on ehkä vähän tiukka. Kaikkien referensseistä löytyi tyylillisesti meitä miellyttäviä kohteita. Jokaisella on tietysti myös hyvät ja huonot puolensa.

Arkkitehti A: Sivutoiminen. Suunnittelisi ehkä edullisimman talon rakentaa. Tarjous keskitasoa, urakkahinta. Ilmeisesti vähiten kokemusta, mutta vakuuttavaa sellaista. Henkilönä hieman särmikäs, vaikkakin asiallinen ja mukava.

Arkkitehti B: Suunnittelisi varmaan kalleimman talon rakentaa. Tarjous kalleimmasta päästä, tuntiveloitus. Paljon kokemusta arkkitehtisuunnittelusta, ehkä vähemmän pääsuunnittelusta. Henkilönä erittäin mukava, mutta vähän taiteilijatyyppi, ehkä liian lennokas. Upeita referenssejä, mutta ottaako huomioon toiveemme? Hyvä sijainti, erinomaiset kontaktit ja kokemus.

Arkkitehti C: Kallein tarjous. Ripeä, suoraan asiaan -tyyppinen tapa toimia. Jopa liiankin vauhdikas? Pystyykö keskittymään meidän projektiimme muilta töiltä? Todella myyntihenkinen. Erittäin paljon kokemusta. Teki ainoana jo tarjousvaiheessa alustavan pohjaluonnoksen, joka oli vieläpä tosi hyvä. Läheinen kytkös erääseen talotehtaaseen ja muihin yhteistyökumppaneihin, mutta seuraako siitä kilpailun puute ja kallis hinta?

Arkkitehti D: Sivutoiminen. Ennakkosuosikki jo sähköpostien perusteella. Henkilönä luottamusta herättävin ja eniten samalla aaltopituudella kanssamme. Pitkä kokemus. Tarjous edullisemmasta päästä tuntiveloituksella. Ehkäpä paras yhdistelmä henkilökemioita, kokemusta, referenssien tyyliä, hintaa ja tapaa toimia.

Arkkitehti E: Selvästi halvin tarjous, urakkahinta. Kontakteja ja kokemustakin. Ihmisenä ehkä hieman hiljainen ja varautunut (kuten allekirjoittanutkin) joten koko kuvaa ei varmaan saatu. Hyvin pätevän tuntuinen kyllä, vaikkakin nuorin kaikista. Tyylikkäitä referenssejä.

Valitse nyt sitten näistä...

1 kommentti:

  1. Arkkitehdin vertailu ja valinta, ei mikään helpoin tehtävä. Tsemppiä alkavaan rakennusurakkaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...